Batjocorit de Consiliul Județean, primarul Georgescu îi INTERZICE lui Florin Cîțu accesul în Vama Veche: „Să se ducă la Ciocârlia sau Aliman!”

O răzbunare politică a avut loc ieri în Consiliul Județean Constanța, în cadrul căreia președintele Mihai Lupu a alocat banii din cotele defalcate pentru primării total discreționar, în funcție de apartenența de partid. Astfel, liberalul-roșu Lupu a oferit primăriilor PSD și PMP praful de pe tobă, cel mai batjocorit fiind social-democratul Dan Georgescu, de la Limanu.

În replică la caragialismul de ieri, Georgescu a reacționat joi vehement, susținând că suma alocată de 25.000 lei este o… bătaie de joc și i-a transmis premierului Florin Cîțu să își vadă de drum și să abandoneze ideea de a merge în Vama Veche:

„Este suma derizorie alocata  comunei Limanu de catre Consiliul Judetean Constanta! Practic, pentru dezvoltarea unei comunități cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), peste 7.000 de locuitori si implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui județ a considerat ca doua salarii de președinte de Consiliu Județean sunt arhisuficiente! Este aceasta o Romanie normala? Este asta o dovada de guvernare corectă sau management profesionist? Nu! Nicidecum! Suntem conștienți ca este doar o răfuială politică, o metoda din vremuri de tristă amintire, folosită doar de oameni cu caractere îndoielnice atunci cand vor sa  demonstreze o poziție de forță! Alocarea bugetară demonstrează clar ca toate primariile PNL au primit sume considerabile, indiferent de dimensiunea localitatilor sau programele aflate în derulare. In schimb, administrațiile PSD au fost pedepsite, sumele primite fiind derizorii. Cum spuneam, o comuna întreagă a primit pentru dezvoltare echivalentul a  doua salarii încasate de șeful județului! Nu o sa înțeleg niciodată de ce, pentru anumite personaje, orgoliul politic este mai puternic decât interesul unei comunități. Dar, cu asemenea dovezi de management „performant”, PNL  demonstrează clar cine a rămas repetent la fair-play. Oamenii înțeleg mult mai bine realitatea de zi cu zi decât se crede din birourile Consiliului Judetean Constanta. Și vor taxa aceasta lipsa de respect la adresa lor. Veți ajunge sa decontati rezultatele acestor răfuieli, cu varf si-ndesat!  Un trai decent nu trebuie  condiționat de sigle de partid! Conteaza prioritățile unei comunități, nevoile oamenilor si un management public corect si eficient! Dar, discutam despre principii pe care managerii PNL fie  le-au uitat din momentul în care au preluat conducerea județului, fie nu le-au cunoscut niciodată.Prin urmare, cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Câțu, sa abandoneze ideea de a petrece o noapte în  Vama Veche si să se reorienteze în aceasta vara spre Ciocarlia sau Aliman. Sunt localitati care își permit paine si sare din banii publici! In plus, domnul Premier va avea astfel si ocazia sa cerceteze, în amănunt, programele ambitioase de dezvoltare ale acestor localitati, premiate de managerii PNL Constanta  cu alocări financiare record!”, a transmis Dan Georgescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *