Bătărigă (PRO România): „Avem nevoie de soluții pentru redeschiderea școlilor!”

Candidatul PRO România Constanța la Senat, Loredana Bătărigă, explică de ce este nevoie de o altă abordare în privința educației, în perioada pandemiei, România având câteva particularități care scad eficiența cursurilor online.

Redeschiderea școlilor este o necesitate, pentru majoritatea copiilor din România. Evident, trebuie să se facă orele în siguranță, însă s-au văzut deja multe dintre efectele școlii online, mai ales în zonele rurale, izolate. Paradoxul pe care nu l-a explicat actualul guvern PNL este că s-au aplicat aceleași măsuri la nivelul întregii țări, deși exact acolo unde copiii și profesorii nu au acces la internet și la tehnologie s-ar fi putut face orele la clasă, fiind un număr foarte mic de elevi, în localitățile din mediul rural, din zonele defavorizate. În plus, pentru copiii cu autism, acest sistem de școală online le provoacă mai multe probleme decât aveau până în prezent, iar menținerea acestor restricții pe o perioadă mai lungă poate afecta evoluția lor pozitivă pe care au obținut-o cu ajutorul terapiei„, explică Loredana Bătărigă.

Aceasta mai atrage atenția asupra faptului că în Romania avem 1,3 milioane de copii care trăiesc în sărăcie, conform celui mai recent studiu al UNICEF, iar pentru 1 din 3 copii este dificil accesul la internet sau la un computer.

Reluarea cursurilor la clasă poate salva viitorul acestor copii și al României. Dacă pe ei îi vom pierde, prin abandon  școlar și analfabetism, se vor agrava problemele pe care deja le avem, în România, cu forța de muncă, în următoarele decenii. Să nu uităm că dreptul la educație este garantat de Constituție!„, mai spune candidata PRO România la Senat.

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA CONSTANȚA

COD MANDATAR FINANCIAR 11200008

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *