Bătălii grele în „fieful” lui Cîțu. Orban a făcut-o PRAF pe Turcan, la ea acasă: „A fost mâna mea dreaptă, dar ea nu mă susține. Nu știu de ce”

Actualul preşedinte al PNL Sibiu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost reales, vineri, în funcţie, în urma Conferinţei la care au participat atât premierul Florin Cîţu, cel care a susţinut-o pentru un nou mandat, cât şi liderul PNL, Ludovic Orban.

Prietenii liberali sibieni mi-au dovedit astăzi, prin vot, încrederea lor. Vă mulţumesc tuturor! Şi mulţumesc fiecăruia în parte! Mă onorează ce însemn pentru voi şi îmi dă putere ce sunt DOAR împreună cu voi! Echipa câştigătoare este PNL Sibiu”, a scris, vineri seară, la finalul alegerilor dintele din PNL Sibiu Raluca Turcan.

Aceasta a obţinut 231 de voturi „pentru”, iar contracadidatul său, Constantin Şovăială, a obţinut 82 de voturi. La Conferinţa de alegeri au participat, vineri, atât premierul Florin Cîţu, care a susţinut-o pe Raluca Turcan pentru un nou mandat, cât şi liderul PNL, Ludovic Orban.

Emil Boc: „Va fi Florin Cîțu prezidențiabilul PNL?

Emil Boc a vorbit la alegerile PNL Sibiu despre viitorul PNL pe care îl vede doar sub conducerea lui Florin Cîțu. Edilul din Cluj-Napoca a avut și un mesaj interesant, lăsând de înțeles că premierul actual ar putea fi prezidențiabilul PNL care să ducă „țara la nivelul următor”.

Trebuie să vedem cine poate duce partidul și țara la nivelul următor. Avem șansa de a avea în fruntea guvernului un om extrem de responsabil. Este omul care poate inspira generațiile prezente. Am apreciat viziunea premierului în câteva domenii.”, a spus Emil Boc.

Bode s-a săturat de SCANDALUL din PNL: „Nu ne face cinste și nu ne caracterizează!”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis, la alegerile din PNL Sibiu, un mesaj de unitate pentru liderii partidului, spunând că PNL este o barcă în care se află cu toții.

Ne-am asumat o responsabilitate, de a promova principiile liberalismului. Riscăm să ducem dezbaterea democratică din interiorul PNL mult prea jos, lucru care nu ne face cinste și nu ne caracterizează. Oamenii politici sunt ca într-o vitrină, expunerea este maximă. Suntem judecați după comportamente și atitudini și suntem vota’i pentru ac’iunile noastre. Am evoluat împreună, ne-am bucurat de victorii importante, dar mereu PNL a găsit forța și înțelepciunea să treacă la nivelul următor. Trebuie să facem dovada maturitățiii politice. La Sibiu, echipa PNL a făcut performanță. Împreună cu echipa de aici, cu Raluca Turcan, cu primarii din județ, am reușit să mișcăm proiecte vitale. Nu ne va ierta nimeni dacă într-o guvernare liberală nu vom uni regiunile istorice cu autostrăzi. Alegerile interne nu trebuie să umbrească actul de guvernare. Îmi doresc ca mesajul de unitate să fie unul sincer din partea tuturor. Sunt cu toții într-o barcă și pe aceasta scrie PNL. Trebuie să vâslim în aceeași direcție. Am certitudinea că echipa florin Cîțu este câștigătoare„, a spus Lucian Bode.

Turcan a vrut să-l umilească pe Orban

Raluca Turcan a ținut să îl umilească pe șeful său de partid chiar de la prima cuvântare. Ea l-a prezentat primul pe Cîțu, deși este doar vicepreședinte în PNL, iar pe Orban a doilea. La şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Sibiu de vineri au ajuns 350 de delegaţi din judeţ. Sunt prezenţi preşedintele PNL, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi europarlamentarul Rareş Bogdan.

Violeta Alexandru s-a dezlănțuit la PNL Sibiu: „Cine, Ludovic Orban este bătăușul? Dacă noi nu respectăm între noi, cine să ne respectă?

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, s-a dezlănțuit în fieful urmașei sale, Raluca Turcan, la PNL Sibiu. Alexandru nu a ezitat să îi pună la punct pe liberalii care l-au atacat pe Ludovic Orban și a punctat că nici partenerii de guvernare și nici cetățenii nu îi vor respecta pe cei din PNL dacă nici ei între ei nu se respectă.

Mi-a fost rușine să fiu altfel decât sunt eu în viața de zi cu zi. Sunt fundamental un om de echipă. Acest lucru nu îl simt în acest moment în PNL. Nu înseamnă că îmi critic partidul, înseamnă că îmi pasă, ci că sunt exigentă. Cred în spiritul de echipă, dar cred în corectitudine, înainte de orice. Este vorba despre onoare și respect. Când președintelui PNL i se spune că ”i s-a umflat capul”, nu e frumos nici între colegi, darămite președintelui, când i se spune ”bătăușul”, ”gașca bătăușă de la Timișoara”… Cine, Ludovic Orban este bătăușul? Dacă noi nu respectăm între noi, cine să ne respectă? Nu ne respectă nici cetățenii, nici partenerii noștri de guvernare.”, a spus Violeta Alexandru.

Cîțu: „Vom putea să plătim și pensii mai mari și salarii, pentru cine merită, doar dacă avem creștere economică

Premierul Florin Cîțu a participat la alegerile din PNL Sibiu, acolo unde a susținut-o pe Raluca Turcan pentru funcția de președinte, și le-a cerut liberalilor să iasă public și să prezinte românilor proiectele guvernării liberale.

Cred că este The Score, ce ascultăm acum. Nu sunt sigur. E încălzire pentru Electric Castle, pentru cine merge. Încrederea din sistemul privat se câștigă greu și se pierde repede. Aș vrea să vedeți și dumneavoastră ce bine arătați. Așa arată performanța. Vrem oameni care să muncească și să-și trăiască viața, relaxați. Sunteți cea mai performantă filială a PNL. Domnul Boc, îmi pare rău… Aceste alegeri sunt despre noi, dar în același timp este un semnal pe care îl dăm românilor. ne alegem echipa cu care vom guverna în următorii ani. Aș vrea să anulă acest zgomot de fond care spune că la guvernare te erodezi. Guvernarea merge foarte bine, relativ la ceea ce se întâmplă în Europa. În primul trimestru am crescut doar pe investiții, nu pe consum. Luna iulia avem venituri egale cu cheltuielile. veniturile din economie au crescut peste așteptări. Am făcut asta fără să creștem taxele. iată că se întâmplă acest lucru. Asta înseamnă guvernare liberală. Vom putea să plătim și pensii mai mari și salarii, pentru cine merită, doar dacă avem creștere economică. E bine să mai ieșiți în spațiul public și să vă lăudați. Eu am intrat în politică pentru a face viața mai bună românilor. Ordonanța care permite UAT-urilor să se împrumute Planul național de Investiții, Anghel Saligny, că așa se va numi va avea 50 de miliarde lei. Să nu ne fie rușise să spunem că noi facem aceste lucruri pentru români. Sunt aici pentru a o susține pe Raluca Turcan„, a spus Florin Cîțu.

Orban: „Aș fi vrut să o susțin pe Raluca Turcan

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Sibiu, că nu ştie de ce fosta sa „mână dreaptă” din guvern, Raluca Turcan, nu îl susţine la şefia partidului, aşa că a decis să nu o mai susţină nici el pentru conducerea organizaţiei sibiene a formaţiunii. Orban a precizat că Raluca Turcan a făcut parte din „echipa câștigătoare”.

Aş fi vrut să vin aici să o susţin pe Raluca Turcan, dar, din păcate, Raluca Turcan a luat decizia să nu mă susţină pe mine. Nu ştiu de ce”, a spus Ludovic Orban. Liderul PNL a afirmat că Raluca Turcan a făcut parte din „echipa câștigătoare”.

Raluca Turcan a făcut parte din echipa câștigătoare a PNL și când am câștigat europarlamentarele, și când am câștigat prezidențialele cu cel mai mare scor care l-a obținut vreodată un candidat de dreapta, am câștigat împreună alegerile locale, și chiar dacă n-am câștigat alegerile parlamentare din cauza unei guvernări în pandemie, cea mai grea perioadă din România, în care Raluca Turcan a fost mâna mea dreaptă ca vicepremier, a luat decizia să nu rămână în echipa câștigătoare”, a spus Ludovic Orban.

Dumneavoastră alegeți, gândiți, se poate și altfel, se poate și mai bine, se poate și mai uniți, se poate și cu mai multă sinceritate, se poate și cu mai multă onestitate”, le-a transmis Orban liberalilor din Sibiu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.