BĂTAIE între PNL și UDMR pe legislația electorală. Istvan Antal (UDMR Constanța): „Nu au respectat ACORDUL SCRIS. Interesele noastre sunt identice cu ale majorității țării”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat marți faptul că PNL nu va susține în Parlament modificarea OUG privind alegerile locale, adoptată în ultima ședință de guvern, după ce UDMR a amenințat cu sesizare la Curtea Constituțională dacă OUG ajunge în Monitorul Oficial.

Este vorba de adâncirea rupturii între PNL și UDMR. Amintim faptul că Uniunea a fost singura care, oficial, a susținut moțiunea de cenzură a PSD prin care guvernul Orban 1 a fost demis, motivarea fiind legată de alegerea primarilor în două tururi. UDMR insistă pentru alegerea într-un singur tur. Potrivit deputatului de Constanța al UDMR, István-János Antal, Uniunea nu se teme de alegerile anticipate, ci este dezamăgită de faptul că Ludovic Orban nu a respectat acordul scris de la momentul primei învestiri:

„Noi considerăm că și alegerea într-un singur tur este un demers la fel de democratic! Apoi, atunci când am susținut primul guvern Orban am avut o serie de înțelegeri și un acord scris în care ne-am pus de acord cu o serie de aspecte. Vedem acum că nu s-au respectat și domnul Orban a ieșit chiar pe post și a spus că știe că nu a respectat angajamentul scris… Referitor la alegerile anticipate, noi nu ne opunem în mod special, am trecut prin alegeri europarlamentare și prezidențiale și ne-am prezentat foarte bine. Acest lucru nu ne sperie. (…) Interesele principale ale UDMR sunt identice cu ale majorității țării. Sunt anumite interese proprii ale noastre, care noi considerăm că nu dăunează restului populației. De exemplu, Senatul a adoptat propunerea noastră privind masa caldă pentru fiecare elev. Ar fi ceva foarte bun!”, a spus deputatul Antal, pentru TOMIS NEWS.

Marți, Ludovic Orban a lansat un nou atac la adresa UDMR, căreia i-a transmis să se descurce singură dacă vrea modificarea OUG pe alegerile locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *