Bătaie de joc marca PNL: au inițiat legea conversiei creditelor și… au fugit de la votul în plen!

Ședința plenului Camerei Deputaților de marți a fost suspendată din lipsă de cvorum. Liberalii au plecat și, prin urmare, au rămas 141 de deputați. În cadrul ședinței ar fi trebuit să fie supuse votului moțiunea simplă pe Justiție, depusă de PSD sau proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni.

În ceea ce privește ultimul proiect, tot marți a fost adoptat un amendament care prevede eliminarea pragului de îndatorare de 50% din rândul criteriilor de eligibilitate prevăzute de legea privind conversia creditelor în franci eleveţieni.

Comisiile juridică şi de buget finanţe ale Camerei Deputaţilor au dat raport de adoptare iniţiativei legislative prin care băncile sunt obligate să convertească în lei creditele luate în franci elveţieni de persoane fizice, iar două dintre cele mai importante amendamente aduse legii – conversia să se facă în lei, iar cursul de schimb să fie acela din momentul semnării contractului de credit – i-au aparţinut deputatului PNL Daniel Zamfir. Ambele au fost adoptate în unanimitate de deputaţii celor două comisii.

„De-aia ne înjură lumea! Dacă Iohannis e tâmpit, o trimite înapoi!”

Alte amendamente aduse de liberalul Daniel Zamfir, consiliat în această chestiune de avocatul Gheorghe Piperea, vizează ca rambursarea anticipată a creditelor luate în franci elveţieni să se facă tot în lei, conversia să se facă prin act adiţional încheiat la contractul de credit sau prin hotărâre judecătorească şi, de asemenea, conversia să se aplice şi contractelor de credit cesionate de bancă, dar şi persoanelor supuse executării silite.

Numai că cetățenii care se confruntă cu probleme financiare mai au de așteptat, întrucât liberalii au preferat războiul politic și au plecat, literalmente, de la muncă!

„PNL nu a venit și nu am avut cvorum! Așa că a rămas pe săptămâna viitoare. Trebuia să votăm proiectul cu conversia creditelor, care e al lor și nu au venit la vot! Au zis că a fost moțiunea simplă împotriva lui Prună (de la Justiție – n.r.) și că de asta nu vin la vot! Păi, nu vii la dezbaterea moțiunii și vii la votul final! Dacă au anunțat că nu participă la moțiune, au plecat toți acasă! Noi am terminat comisiile la 12:00, de la 12:00 la 15:30 au zis că nu mai stau! De-aia ne înjură lumea pe stradă, contează și o săptămână în plus pentru situațiile oamenilor care își pierd casele… până votezi legea, până o trimiți la președinte, ăla dacă e tâmpit o trimite înapoi și cred că o să întoarcă înapoi, că așa îi recomandă niște bănci austriece… cu darea în plată la fel a făcut… mă rog, e dreptul lui să trimită la reexaminare, dar vreau să spun că durează, contează orice săptămână în plus de amânare…”, a spus un deputat PSD, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *