Băsescu și-a PIERDUT TOATE DREPTURILE de fost președinte! „Voi face demersurile legale la CEDO”

Traian Băsescu rămâne fără beneficiile pe viață prevăzute de lege pentru foștii președinți ai României, după ce ÎCCJ a decis miercuri că acesta a colaborat cu fosta Securitate. Printre beneficiile pe care le pierde Băsescu se numără o indemnizație lunară, o locuință de protocol gratuită și protecția SPP. Parlamentul a adoptat la finalul anului trecut o lege care prevede ca drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român să fie retrase în cazul în care se dovedeşte că aceştia au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

Foștii președinți ai României beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

a) folosinţă gratuita a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţa, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu

c) paza şi protecţie, precum şi folosinţă gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Paza

Nume conspirativ „Petrov

Potrivit CNSAS, Băsescu dădea informații la Securitate despre comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi de facultate față de regimul comunist și semna note cu numele conspirativ „Petrov”. În timpul procesului, Traian Băsescu a spus: „Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Nu am semnat un angajament în care să-mi fie introdus şi un nume conspirativ. (…) Nu am ştiut că Contrainformaţiile Militare sunt Securitatea. Am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naţionale”.

Fostul președinte Traian Băsescu susține că a luat „notă de decizia ÎCCJ” și că nu o va comenta public, anunțând totodată că va face demersurile legale la CEDO.

Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces.Voi face demersurile legale la CEDO”, scrie Băsescu pe Facebook.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Băsescu și-a PIERDUT TOATE DREPTURILE de fost președinte! „Voi face demersurile legale la CEDO”

  • miercuri, 23 martie 2022 la 17:02
    Permalink

    Fsn sunt toți dar UDMR când își pierde cele 4 ministere cel mai bogat minister al dezvoltării,min Transport ( ce au oprit autostrada Transilvania pe motiv Filiași)))))!!!!!!!! Iar morala e una nu securitate care angajează azi fara Nr și fără limbi străine ci Doctrina partidelor politice de stânga made Rusia PSD pur UDMR usr plus prm sau de dreapta PNL PDL made SUA dar tot din fsn…… Putin tot securist FSB fost KGB Gorbaciov,dar nu din gru al armatei ce la tradat cu informații! F.s.b versus F.s.n ????????? Diferențe de o literă dar republica populară Socialistă România înainte de 1989 acum Republica democrată Romania…. Guvernată de moguli Nato , u.e, FMI, ONU, banca mondială,shangen, monedă , etc morala e una cele 4 puteri în stat sunt corupte cu cotizație la partide lunar, cu evaluare guvern la 4 luni cai cotizație mai mare și doctrine anti Romania…. La plecarea lui regelui Mihai din țară forțat de putin sa instaurat partidul muncitoresc roman și comunismul,,,,, a revenit în țară regele Mihai, dar comunismul partidelor politice nu-l mai poate înlătura așa că a murit fără să mai fie rege din nou!!!!! ,,,,,,In 1989 am câștigat libertate parțială nu este că în China acum sau Corea Nord ,dar tot fsn la guvernare și azi cu alt nume…. UDMR a cerut în plin război cu Ucraina că Teritoriu din Romania sa fie dată imperiului Austro-ungar-alis Ungaria alias Iuliu Maniu dar tot rămâne la guvernare și în parlament!!! O lege proasta in parlament unde câștigi alegeri dar trebuie sa faci coaliție cu partide de stânga ptr a avea 50+1 voturi, iar parlamentul se crede corect la aceste votări????????????.??!!!!!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.