Barna VS. Cioloș, pentru șefia USR. „Jocul e deschis, orice se poate întâmpla”

Dan Barna a declarat joi, după anunțarea rezultatului alegerilor interne pentru șefia USR PLUS, că rămâne optimist, deși contracandidatul său, Dacian Cioloș, a ieșit pe primul loc. „USR PLUS este un partid viu”, a declarat Barna.

USR PLUS este un partid viu. Putem avea o campanie civilizată, modernă despre viitorul partidului. Vreau să le mulțumesc susținătorilor celor trei candidați pentru această campanie. Urmează un al doilea tur de scrutin în care mă voi concentra să transmit mai clar perspectiva mea asupra viitorului partidului. Participarea de peste 75% la vot arată cât de angajat este acest partid”, a declarat Barna.

Acest a precizat fiecare vot contează și că „suspansul continuă”.

Rămân optimist. Acest rezultat confirmă că USR PLUS este un partid în care votul contează. Fiecare vot contează, fiecare membru contează în decizia partidului. Sunt convins că în turul doi va fi o mobilizare și mai bună și repet sunt optimist în privința rezultatului.  Avem un tur doi, povestea merge mai departe, suspansul continuă”, a spus Barna.

Întrebat dacă decizia ieșirii de la guvernare a contat în decizia membrilor de partid, Barna a spus: „Decizia ieșirii de la guvernare a fost susținută unanim. Din această perspectivă e greu de apreciat dacă a contat în plus sau în minus această decizie”.

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor din USR PLUS cu 46% din voturi, în timp ce Dan Barna a obținut 43,9%. Cel de al treilea candidat, Irineu Darău, a obținut 10,1%. Pentru că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 va fi organizat al doilea tur de scrutin.

Dacian Cioloș a anunțat că dacă va câștiga șefia USRPLUS va demisiona în 2023. Acesta a câștigat deocamdată primu tur al alegerilor cu 46% din totalul voturilor, urmând să lupte în turul doi cu Dan Barna, fostul lider al USR.

Eu nu candidez pentru PLUS, eu am căutat să fac proiecte pentru toți. Sper ca după acest congres să se stopeze această limitare artificială. E o rezervă importantă, sunt 10 – 12.000 de membri care nu au votat deloc. Vom avea  o dezbatere și cu Dan Barna și sper să îi convingem. Am anunțat că dacă voi câștiga președinția partidului vreau să nu mai candidez la șefia Renew Europe. Dacă voi câștiga președinția, în 2023 îmi voi depune mandatul înainte de 2024 de alegeri pentru că e bine să avem o analiză cu ce s-a făcut”, a declarat Dacian Cioloș.

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a făcut, joi, primele declarații după ce a cîștigat primul tur al alegerilor interne din partid, în competiția cu Dan Barna și Irineu Darău.

Suntem încă în campanie internă. După acest prim tur, știți rezultatele. Jocul e deschis, orice se poate întâmpla. E un rezultat strâns. Eu, personal, am fost plăcut surprins mobilizarea colegilor pentru a participa la vot. Membrii ne dau credit și asta e bunul cel mai de preț al USR PLUS. Competiția este deschisă și, mult mai important, demonstrăm un proces democratic în USR PLUS. Am căutat decență, bun simț, sper că și pentru turul 2 să rămânem așa. Important este că, după acest proces, USR PLUS să iasă întărit și consolidat”, a spus Dacian Cioloș.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *