Barna (USR-PLUS) NU exclude o candidatură la prezidențialele din 2024: „Una dintre SUPER-PUTERILE mele este capacitatea de a analiza pe îndelete fiecare pas”

Vicepremierul Dan Barna, co-președinte al Alianței USR PLUS, a declarat, sâmbătă, că analizează posibilitatea unei noi candidaturi la prezidențiale, în 2024, pe care este pregătit să și-o asume. „Nu o exclud (candidatura – n.r.), nici nu este o chestiune de viață și de moarte”. Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, sâmbătă, la Digi 24, că în 2019, când a ieșit pe locul 3, după Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, că a fost, de fapt, „o victorie a resemnării împotriva speranței”. Întrebat dacă va cere votul românilor și la alegerile prezidențiale din 2024, Dan Barna s spus că nu exclude această posibilitate:

Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. (…) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezență cât mai consistentă în politica din România și în următorii ani. Dacă asta va presupune și o candidatură la prezidențiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă. Este unul dintre scenariile care există și la care mă gândesc. E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută și colegii mei, discut și eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viață și de moarte. Este o posibilitate”, a spus Barna.

Întrebat, în continuare, dacă își mai dorește să fie președintele României, Barna a spus că experiența de acum doi ani l-a învățat să fie pregătit:

Asta am învățat eu, ca să vă spun foarte sincer: experiența candidaturii la prezidențiale de acum doi ani m-a învățat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situație și în momentul de față mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla. (…) Este vorba de a construi un proiect și de a construi o poveste, un narație legată de ce perspective are România, perspective politice și în contextul acestor proteste pe care le vedem zilele acestea. Nu e foarte simplu. Nu e doar `vreau să candidez la prezidențiale! Ura! Bravo` și s-a rezolvat. E mai complicat un pic și una dintre super-puterile mele este exact capacitatea de a analiza pe îndelete fiecare pas”, a mai spus Dan Barna.

La alegerile prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis a obţinut 37,82%, Viorica Dăncilă – 22,26% şi Dan Barna – 15,02%.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.