Barna (USR), după desemnarea lui Ciucă: „România joacă de o perioadă la categoria impuse…”

Dan Barna, vicepreședinte USR, comentează resemnat desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru, afirând că România are parte de soluții impuse. Deși critică propulsarea unui militar în fruntea guvernului, Barna remarcă faptul că situația României este una excepțională, în care este nevoie de măsuri urgente.

Este propunerea pe care președintele României și-a asumat-o. Am participat azi la consultările de la Cotroceni. Președitnele ne-a comunicat că dinspre PNL, în unanimitate, ne-a spus și nouă că era foarte mulțumit că a venit această propunere. Deci este propunerea de lucru, propunerea pe care o avem în momentul de față la dispoziție. România joacă de o perioadă de cel puțin două luni la categoria impuse, nu la categoria opționale și din această categorie impuse pentru premier este domnul Ciucă în acest moment. Impuse de decizia președintelui, care a nominalizat un premier care în opinia dânsului ar putea să treacă România prin această perioadă de criză. Dacă ne uităm la structura guvernelor democratice, opțiunea militară este destul de rară. Pe de altă parte, nu pot să nu recunosc că România este într-o situație excepțională. Chiar nu simt că ar mai trebui să comentez într-un fel sau altul pe propunerea de premier. E o șansă de a avea un guvern stabil. Să vedem dacă se va întâmpla lucrul acesta. Vom fi probabil în opoziție în perioada următoare”, a declarat Dan Barna, la Europa FM.

Dan Barna, vicepreședinte USR, dezvăluie că Dacian Cioloș a avut o primă discuție cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Lui Cioloș i s-a transmis mai mult sau mai puțin direct că nu se va negocia cu USR pentru intrarea la guvernare.

Noi suntem disponibili să refacem coaliția, suntem gata să ne așezăm la masă, președintele partidului așteaptă acest telefon. Chiar a inițiat convorbirile respective, și cu președintele PNL, și cu premierul desemnat”, a afirmat Dan Barna, la Europa FM.

Întrebat ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă pentru Dacian Cioloș, Dan Barna a răspuns: „A spus că discuțiile vor continua în cheie politică, cu partidele. A fost poziția exprimată de premierul desemnat. Tot ceea ce pot să vă confirm este că până în acest moment nu există nici din partea premierului desemnat – din partea PNL ne-am lămurit deja – vreo solicitare de dialog sau de negociere pe acest subiect. Coroborând cu declarațiile președintelui PNL, că se merge cu un guvern minoritar și că și-a obținut sprijinul politic, are o majoritate, evident a fost făcută cu PSD.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.