Barna, RESPINS în comisiile parlamentare: „Portița USR este foarte deschisă. Subiectul Cîțu e ÎNCHEIAT”

Fostul președinte al USR și fost vicepremier în executivul Cîțu, Dan Barna, e categoric și spune că sub nicio formă partidul său nu va susține o variată de guvern în care Florin Cîțu să fie premier.

Înțeleg că ăsta e mesajul PNL că se abțin ca să purtăm discuții. Confirm disponibilitatea la discuții. Confirm mesajul de deschidere la discuții. Criza poate să înceteze în câteva zile, cu un alt premier PNL sau poate să înceteze mâine prin votarea cabinetului Cioloș. Toate variantele sunt în picioare. Actele politice sunt foarte clare, dincolo de declarații, pardele de fum și prezumții, discutăm de un premier capabil să genereze o majoritate. Dacă PNL merge cu Cîțu și acesta va fi susținut de PSD atunci avem o majoritate și PSD va fi în opoziție. Problema unui interimat e că în situații de criză pentru țară, lucrurile se vor agrava foarte tare”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a declarat marți, ca replică la declarația lui Florin Cîțu, că portița USR este foarte deschisă la negocieri cu PNL, precizând totodată că fără Florin Cîțu premier, care este un subiect închis.

E o singura nuanță. Subiectul Florin Cîțu pentru USR este un subiect încheiat. Ca să fiu foarte clar. Este un premier care nu mai are susținerea politică a USR. În momentul în care avem un alt premier și putem vorbi de o nouă susținere politică în cadrul coaliției, evident portița USR este foarte deschisă”, a spus Dan Barna, după audierile din Parlament.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *