Barna (Mediu) lansează campania „Vinerea Verde”, ziua în care… lăsăm mașina acasă

Ministerul Mediului Tanczos Barna lansează o campanie civică „Vinerea Verde” în efortul de a reduce poluarea din marile orașe și nu numai. Ministrul a explicat că această campanie va începe chiar de la finalul acestei săptămâni și va fi una voluntară. Astfel, șefii de instituții din România vor avea datoria de a-și informa angajații despre această campanie, iar cei care au posibilitatea să aleagă o altă metodă de deplasare, lăsând autovehiculul personal acasă.

Cei care vor alege mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în cadrul programului „Vinerea Verde” vor avea transportul gratuit. De asemenea, se vor asigura locuri de parcare pentru cei care vor utiliza mașini electrice. Ministrul a precizat că a discutat deja cu premierul Florin Cîțu și primarul Capitalei, Nicușor Dan, care se vor implica în promovarea acestei campanii, iar în curând este așteptat și președintele Klaus Iohannis.

Când a venit vorba despre Klaus Iohannis, ministrul Mediului a fost pus în încurcătură, asta pentru că a fost întrebat cum va respecta președintele „Vinerea Verde”, în condițiile în care sunt deja celebre plecările lui Klaus Iohannis, aproape în fiecare vineri, spre Sibiu și blocajul în trafic care se produce în cartierul Militari, din Capitală. Tanczos Barna a ezitat să răspundă la întrebare și a spus că „nu este o așa de mare problemă”.

Florin Cîțu se implică

Premierul Florin Cîțu susține că va sprijini campania „Vinerea Verde” și a explicat că el alege să se deplaseze pe jos către Guvern. De altfel, Cîțu a precizat că vine destul de des pe jos la muncă:

Eu merg de multe ori pe jos la muncă, la fel voi face și vineri, nu este o noutate pentru mine. Am venit de multe ori pe jos la Guvern”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.