Barna, după discuțiile de la Cotroceni: „După mii de ore de consultări vestea bună e că România Educată devine realitate…”

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni seria de consultări cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice. Luni, şeful statului s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi liderii coaliţiei de guvernare – preşedintele PNL, Ludovic Orban, copreşedinţii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. La discuţii participă şi consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Există acest program după sute sau chiar mii de ore de consultări. Detaliile vor fi transmise în zilele următoare. Așteptăm de mulți ani o perspectivă și o direcție pe reforma în educație. Printre subiectele discutate a fost unul extrem de important – învățământul profesional și cel dual. Ce se propune este un sistem de vase comunicante în care elevii să poata fluctua, să poată merge dintr-un sistem în celalalt, pentru ca fiecare să-și găsească vocația adevărată”, a spus Dan Barna după consultări.

Acesta este unul dintre elementele discutate. Vestea bună pentru azi e că România Educată devine realitate. Am discutat despre tranformarea în legislație și modificările reale pe care să le simtă fiecare beneficiar al sistemului de educație”, a mai declarat vicepremierul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *