Barna, DEZAMĂGIT TOTAL după întâlnirea cu Iohannis: „Majoritatea Cîțu – Ciolacu transformă România într-o țară bananieră!”

Klaus Iohannis i-a convocat marți pe cei doi co-președinți ai USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, la o discuție legată de criza din coaliția guvernamentală. La Palatul Cotroceni a ajuns numai Dan Barna, pentru că Cioloș a preferat să rămâne în Franța, unde a avut o întâlnire, luni seara, cu Emmanuel Macron, alături de alți europarlamentari ai Renew Europe.

De la discuția cu Iohannis, Barna a ieșit cu mâna goală și fără nicio promisiune, după mai puțin de 30 de minute. El s-a dus glonț la Palatul Parlamentului, unde a avut o conferință de presă în care a vorbit despre ce a discutat cu Klaus Iohannis. Copreședintele USR PLUS Dan Barna și președintele Klaus Iohannis nu au ajuns, marți, la nicio înțelegere, după o scurtă discuție la Cotroceni pe marginea crizei guvernamentale. Iohannis nu îi va cere lui Florin Cîțu demisia, iar miniștrii USR PLUS nu-și vor retrage demisiile, a reieșit în urma discuțiilor. Astfel, USR PLUS va merge mai departe cu moțiunea de cenzură.

Din păcate – și sunt dezamăgit din cauza asta – s-a dovedit a fi o întâlnire formală, benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize și am exprimat foarte clar poziția USR-PLUS: ieșirea din criză se poate rezolva foarte rapid, printr-un nou premier propus de președinte din partea PNL. Cam aici s-a terminat partea de conținut a dialogului. Nu s-a prezentat o soluție, nu s-au analizat scenarii, a fost o întâlnire formală. Vedem că în Parlament asistăm la un abuz asupra democrației fără precedent în istoria României. Noua majoritate Cîțu – Ciolacu blochează dreptul la o moțiune de cenzură a unor parlamentari, lucru despre care CCR a spus în repetate rânduri că e un drept explicit care este încălcat în mod grosier – avem în momentul de față o majoritate Cîțu – Ciolacu, care ucide statul de drept din România. Aici ne aflăm în acest moment. Florin Cîțu trebuie să plece, moțiunea de cenzură trebuie să ajungă la vot, acolo PSD poate să voteze în favoarea lui Florin Cîțu, e foarte bine că ne spun lucrul acesta, dar moțiunea să se întâmple. Încetați să transformați România într-un stat bananier!”, a spus Dan Barna.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Barna, DEZAMĂGIT TOTAL după întâlnirea cu Iohannis: „Majoritatea Cîțu – Ciolacu transformă România într-o țară bananieră!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *