Barna anunță alianța USR – PNL: „Vom forma viitorul guvern stabil al României, după alegerile parlamentare”

Președintele USR, Dan Barna, a declarat joi că după alegerile parlamentare Alianța USR-PLUS va intra la guvernare alături de PNL.

„Este în mod natural și previzibil că USR PLUS va forma viitorul guvern stabil al României cu PNL după alegeri. Dar acest lucru se va baza pe proiecte foarte concrete. (…) Există acele coaliții în care se bat niște funcții și există și tipul de guvernare pe proiecte foarte concrete cu obiective specifice de la început. În felul acesta, o colaborare foarte onestă cu PNL este posibilă. Eu zic că sunt șanse bune ca USR PLUS împreună cu PNL să treacă de pragul pentru un guvern stabil”, a spus Dan Barna.

Amintim că USR a prezentat vineri, 15 mai, o serie de „angajamente de reformă”, acestea reprezentând „baza pe care USR va negocia intrarea la guvernare”, printre ele numărându-se: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, flexi-munca sau introducerea prevederii Fără Penali în funcţii publice în Constituţie ș.a.m.d. Cele 24 de capitole ale programului USR mai vizează: reducerea birocraţiei, stimularea antreprenoriatului, un plan de investiţii pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, stimularea investiţiilor pentru o energie curată, acces la educaţie pentru toţi copiii, implementarea marilor proiecte de infrastructură, sănătate, turism, înfiinţarea unei DNA pentru păduri ș.a.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *