Barăcile insalubre din Mangalia demolate de Primărie. Cristian Radu: „Acolo se adăpostesc indivizi, care au venit în oraș pentru a comite furturi, tâlhării sau spargeri de locuințe“

Primăria Mangalia a demolat, în cursul zilei de joi, o clădire insalubră, de la marginea cartierului de case al orașului, unde, până de curând, spun autoritățile locale, au locuit persoane fără adăpost sau forme legale. Primarul Cristian Radu a afirmat că locuitorii orașului au reclamat, în repetate rânduri, că în acele barăci cu risc de prăbușire se adăpostesc diverși indivizi, proveniți din alte zone ale țării, care au venit în Mangalia pentru a comite furturi, tâlhării sau spargeri de locuințe. Încă de acum doi ani, primarul Radu Cristian și-a propus demolarea acelor barăci.

 „Toți cei care locuiesc acolo și au un loc de muncă, au actele în regulă și duc copiii la școală vor primi locuințe sociale în alte imobile ale municipalității. Ceilalți, însă, care au venit în Mangalia să fure și să spargă case, nu mai sunt bineveniți în orașul nostru și trebuie să se întoarcă de unde au venit”, a declarat edilul urbei.

Cristian Radu a spus, de asemenea, că procedura de demolare a durat mult, din cauza procedurilor legale de aplicare a executărilor judecătorești.

„Acum, avem documentația pentru toate barăcile de la marginea cartierului de case. Am demolat-o pe prima și vom continua și cu celelalte patru, pe măsură ce vom obține aprobarea CL”, a explicat primarul.

Edilu a mai punctat faptul că întreaga zonă va fi curațată și igienizată, terenul urmând a fi utilizat în interesul comunității. În imobilul demolat joi au locuit 16 familii, care au fost evacuate în ultimii doi ani pentru datoriile acumulate la utilități și chirie sau care au locuit aici fără forme legale. Procedura de evacuare a parcurs toate etapele specifice și s-a realizat în baza unor hotărâri judecătoreşti cu titlu executoriu. În zona respectivă, există mai multe clădiri de același tip, locuite de persoane fără documente de identitate sau care refuză plata utilităților. În baza deciziilor instanței, evacuările continuă, iar clădirile insalubre vor fi demolate, mai notează autoritățile din Mangalia.

Consiliul Local Mangalia a aprobat Planul de Mobilitate Urbană

În altă ordine de idei, Consiliul Local Mangalia a aprobat, într-o ședință de îndată, mai multe proiecte de hotărâre, care vizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) de la nivelul orașului. Astfel, consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre privind documentația tehnico-economică (faza DALI) și indicatorii tehnico-economici aferenți PMUD, privind nevoia de mobilitate urbană referitoare la transportul public, transportul nemotorizat, transportul electric, siguranța rutieră, etc.

Proiectul va fi realizat prin contractarea fondurilor europene – POR 2014 – 2020. Conform documentației tehnice, lucrările care fac obiectul PMUD se referă la lucrări de modernizarea străzilor și aleilor pietonale în deplină siguranță și confort, amenajarea unei zone pietonale și a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru stațiile de autobuz, precum și semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Potrivit primăriei Mangalia, intervențiile în cadrul proiectului mai vizează lucrări de refacere a spațiilor verzi, trotuare, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride în stațiunea Cap-Aurora, cu sistem de iluminat modern și semnalizare corespunzătoare pentru acest tip de parcare, dar și pentru faleza din stațiune. De asemenea, alte lucrări presupun amenajarea stațiilor de autobuz și a mobilierului urban, care vor fi amplasate pe străzile: 1 Decembrie 1918 și Ștefan cel Mare, pe Șos. Constanței, precum și în zonele: Gară, Rozelor, Saturn.

În aceeași ședință, aleșii locali au mai votat și proiectul de hotărâre privind Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire depou Autobuze Electrice”, aferent PMUD. Potrivit documentului, va fi construită o hală de reparații, întreținere și mentenanță a vehiculelor achiziționate în cadrul proiectului, care vor fi utilizate pentru transportul în comun. Totodată, va fi creată și o hală unde se vor încărca bateriile electrice ale autobuzelor. Prin aceste proiecte, municipalitatea își propune să contribuie la dezvoltarea unui sistem de transport public electric, eficient și accesibil locuitorilor orașului, reducând, totodată, poluarea aerului și poluarea fonică în municipiul Mangalia.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Mangalia declanşează operaţiunea „Garajul“. Sute de cetăţeni sunt vizaţi! Cristian Radu: „Începem să regândim parcările”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *