BARĂ LA BARĂ în stațiunile montane: Românii se îndreaptă spre destinațiile de Revelion

Se circulă bară la bară spre stațiunile de pe Valea Prahovei, alese de un număr mare de români pentru a-și petrece Revelionul. Coada de mașini începe încă din zona localității prahovene Nistorești, însă nici prin Comarnic ori Bușteni nu se circulă mai bine, arată Digi24.ro. Turiștii se plimbă între stațiuni, iar mulți abia azi merg spre cabanele ori hotelurile unde își vor petrece noaptea dintre ani.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se înregistrează valori crescute de trafic pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploiești – Brașov. Se circulă în coloană la Comarnic și în Bușteni, județul Prahova.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, să-și planifice foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă, luând în considerare și folosirea unor rute alternative, și să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, dacă urmează să circule pe tronsoane acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, transmite Infotrafic.

Staţia de plecare a telegondolei care urcă din Sinaia către Cita 1400 din Masivul Bucegi este arhiplină, joi, numărul turiştilor care vor să urce pe munte şi care îşi lasă autoturismele în parcarea de la telegondolă fiind foarte mare. În aceste condiţii, administratorii instalaţiei de transport pe cablu recomandă, pentru a doua zi la rând, celor care merg la telegondolă să folosească autobuzul sau taxiul. Locurile de parcare din staţia de plecare a telegondolei Sinaia s-au ocupat încă de dimineaţă, parcarea fiind plină puţin după ora 9:00.

„Încercaţi, vă rugăm, alte opţiuni: taxi sau autobuz” le-au transmis turiştilor, pe Facebook, administratorii telegondolei Sinaia. Este pentru a doua zi consecutiv când zona de plecare a telegondolei este supraaglomerată din cauza numărului mare de autoturisme parcate.

Miercuri, oficialii firmei Consiliului Local Sinaia care administrează mijloacele de transport pe cablu din staţiune au transmis, la un moment dat, că „statiunea este la supracapacitate, aglomeraţie peste tot”, iar în acest context „.autobuzele nu mai pot ajunge la Gondolă, capăt de linie, Piaţeta Foişor”.

Pe domeniul schiabil al staţiunii sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Începători deservită de banda de la Cota 2000 şi Gondolă deservită de babyski Cota 1000.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.