Banias (PRO România Constanța) a votat PENTRU învestirea Guvernului Orban

Plenul Parlamentului se reunește, luni, pentru votul de învestire a Guvernului condus de președintele PNL, Ludovic Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari. Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL. Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei Române. Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ – Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.

CITEȘTE ȘI:

Luni dimineață, un scandal de proporții a zguduit PRO România. Sorin Cîmpeanu (fost premier interimar și ministru al Educației) și Daniel Constantin (fost vicepremier și ministru al Agriculturii), fondatori ai PRO România au anunțat că vor vota guvernul Orban!

Europarlamentarul și fostul premier, Mihai Tudose, a făcut un apel către colegii din PRO România, dar și de la alte partide parlamentare să voteze guvernul Orban pentru că România este într-o situație critică și orice ar fi are nevoie de un Guvern cu puteri depline. Tudose a susținut faptul că a văzut poziția lui Victor Ponta, cel care amenința cu excluderi dacă parlamentari ai PRO România vor vota Guvernul, dar consideră că liderul partidului greșește pentru că situația este foarte gravă și ar trebui să fie văzut interesul României, înaintea interesului personal.

Cu doar două ore înainte de votul din Parlament, ruptura dintre Mihai Tudose și Victor Ponta a fost definitivă, iar ședința grupului stabilită pentru ora 13:00 a fost anulată. Cei șase parlamentari ai PRO România care au votat luni pentru învestirea guvernului Orban au fost Georgian Pop, Sorin Câmpeanu, Damian Florea, Daniel Constantin, Meiroșu Emilia și deputatul constănțean Mircea Banias.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *