Banias, primit în PNL Constanța. Bătaie pe locul de parlamentar al lui Boroianu

Liberalii, reuniți luni în ședința Biroului Executiv au pe ordinea de zi, printre altele, un proiect privind protocolul de înglobare al grupului social-liberal. Este vorba de grupul Daniel Constantin – Sorin Cîmpeanu și deputatul constănțean Mircea Banias, care au plecat recent din PRO România. Liberalii au votat protocolul, în unanimitate, în ședinta partidului de la Palatul Parlamentului și toți cei plecați din PRO România devin membri PNL cu drepturi depline și vor ocupa chiar funcții de conducere în partidul condus de Ludovic Orban.

Votul în unanimitate din PNL vine în contextul în care în luna august 2019 conducerea liberală a decis ca „traseişti” din zona PSD, ALDE şi PRO România să nu fie primiţi în partid.

Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu vor deține funcțiile de vicepreședinți la nivel național ai PNL. În ceea ce-l privește pe Banias, acesta a fost primit tot luni în PNL Constanța și, potrivit protocolului, a primit un post de membru în Biroul Permanent Județean al Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Posturile acordate sunt drept recompense pentru acest grup parlamentar care a susținut intrarea PNL la guvernare, în contrar cu dispozițiile date la momentul respectiv de Victor Ponta. Astfel, odată cu adoptarea de luni a protocolului, se întrevede o nouă luptă politică în PNL Constanța.

Cum președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, nu are cum să nu deschidă lista la alegerile parlamentare de anul acesta, pentru Banias există variantele de la locul doi în jos, numai că locurile inferioare sunt râvnite, cum este și normal, de liberali cu state vechi, care cu siguranță nu văd cu ochi buni intrarea în partid a lui Banias peste noapte. Din toată această luptă, însă, un lucru este cert: Robert Boroianu, al doilea deputat PNL Constanța, nu va mai prinde încă un mandat, fiind eliminat complet din aceste dispute.

În altă ordine de idei, Mircea Banias va fi coleg de partid și cu fratele său, Emil Banias, care, după toate probabilitățile, va reveni în Consiliul Județean Constanța, după ce și-a pierdut postul de consilier județean în mai 2019.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.