Banias, prezent la lansarea proiectului Pro România, al lui Ponta: „Sunt în proces cu ALDE. Săptămâna viitoare aflu și decid dacă mă alătur sau nu”

Fostul premier Victor Ponta și foștii miniștri Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au lansat duminică, 3 septembrie, proiectul „Pro România” și au beneficiat și de prezența altor persoane din mediul politic.

„2019 poate să semene, din păcate, cu anul 2009 și anume: nu mai facem nimic pentru partea de dezvoltare economică, împărțim banii pe care nu îi avem și ne pregătim de alegerile din 2019, în care nimeni nu are curaj să ia măsurile care se impun pentru a preveni o nouă criză. (…) Imediat după lansarea acestui proiect o să încercăm să avem alături de noi cât mai mulți oameni care au experiență guvernamentală, politică, care ne pot ajuta să scriem o agendă politică pentru 2020, pentru că noi vom participa la alegeri. (…) Nu mi-am propus nici eu, nici cei doi colegi ai mei, să rupem PSD. Nu am sunat nici un coleg din PSD. Mai sunt sunat de alți colegi din PSD, dar eu nu îi sun. Nu vreau să rup PSD. Faptul că el este confiscat de o persoană și de un grup, până la urmă sper să se elibereze și ei înainte de a fi prea târziu”, a spus Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI:

Banias, demis de la șefia ALDE Constanța! „Îi recomand domnului Tăriceanu să aibă încredere în Justiția din România!” Gerea, președinte interimar

Social-democrații și liberal-democrații care s-au ciondănit cu partidele lor se reunesc sub umbrela lui Constantin, Cîmpeanu și Ponta și, printre ei, se regăsește și deputatul constănțean ALDE, Mircea Banias.

„Este un proiect care sper să aibă succes. Le urez mult succes celor care au lansat proiectul acesta. Eu, după cum bine știți, am o acțiune în instanță cu ALDE, consider că modul în care au procedat cu Congresul, alegerea structurilor, excluderea mea din partid, au fost nestatutare și aștept ca instanța să se pronunțe, după care am să decid. Cu acte în regulă (la Pro România – n.r.) nu este nimeni, practic, dar proiectul, din punct de vedere juridic, nu este încă înregistrat ca partid. Săptămâna viitoare, avem termen la Curtea de Apel, parcă pe data de 7, ultima cale juridică de atac”, a spus deputatul Banias, pentru TOMIS NEWS.

Cea mai mare surpriză a fost prezența deputatului Valeriu Steriu, președintele executiv al PMP și, potrivit lui Ponta, Steriu urmează să ia o decizie în privința colaborării cu Pro România.

„Domnul Steriu… da… este un apropiat al lui Daniel Constantin. Nu știu ce intenții are, dacă se va alătura acestui proiect”, a concluzionat Banias, pentru TOMIS NEWS.

La conferința de duminică au mai fost prezenți fostul ministru pentru IMM-uri din Guvernul Grindeanu, Florin Jianu, cel care și-a dat demisia din Guvern în contextul scandalului OUG 13 sau fostul deputat PSD Mihai Sturzu, fost candidat PRU la parlamentare.

CITEȘTE ȘI:

Banias: „Delegația Permanentă fost nestatutară și toate deciziile luate acolo sunt lovite de nulitate absolută”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*