Spread the love

Toată nebunia politică din ultima perioadă și care va continua și în ultimele zile are, în fond, un singur obiectiv: organizarea de alegeri anticipate. Toate partidele – cu excepția PSD, care o spune cu jumătate de gură, consideră că Guvernul Ludovic Orban 2 trebuie să cadă, pentru a trece la acest proces electoral.

CITEȘTE ȘI:

În tabăra dreptei există convingerea că PSD nu mai are forța din 2016, însă a rămas o forță politică în Parlament și trebuie eliminat și din această ipostază, pentru o guvernare… confortabilă. Recent ajuns în PNL, deputatul constănțean Mircea Banias consideră că democrația din România este suficient de matură încât să parcurgă și un asemenea episod:

CITEȘTE ȘI:

Da, este o nebunie, pe care mi-e greu să o explic oamenilor… Ah, procedural, știu, dar per ansamblu pentru PNL este evident că este obiectiv principal organizarea de alegeri anticipate. Timpul ne-a arătat că PSD nu mai este în situația din 2016. Este o forță parlamentară și asta e problema, iar două treimi din actualii parlamentari (PSD – n.r.) nu vor mai fi în viitorul Parlament, după cum reiese din sondajele de opinie. De aceea și calendarul acesta pe mai multe zile, niciodată audierile de miniștri nu au durat o săptămână întreagă. Se făceau într-o zi, maxim două, apoi venea validarea guvernului. Este o tactică, să participe cât mai mulți parlamentari PSD la audieri, să facă circ. După toate calculele și acest guvern o să cadă, deocamdată nu a spus nimeni că îl va vota. Personal, cred că alegerile anticipate sunt o soluție bună. Până la urmă, democrația în România este suficient de matură încât să parcurgă și un asemenea episod”, a spus deputatul Banias, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *