Banias, despre tensiunile din ALDE: „Nu plecăm din partid, dar nu vreau să ajungem ca PNȚCD”

Supărare mare în partidul care completează coaliția de guvernare, ALDE. Cei doi copreședinți, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin nu se mai înțeleg, iar primul a anunțat că nu mai vrea „nici o înțelegere” cu celălalt.

În opinia lui Tăriceanu, Daniel Constantin încearcă să forțeze excluderea sa din partid. La finalul şedinţei Delegaţiei Permanente de duminică, Tăriceanu a mai spus că la alegerile parlamentare a fost „pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membri ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord, susținând că a făcut o „concesie” pentru că altfel partidul risca să intre în impas şi să nu poată depune listele.

De cealaltă parte, Daniel Constantin a spus că Tăriceanu ar fi insistat pentru desemnarea unor persoane cu probleme penale! Mai mult, Constantin a amenințat că va ataca în instanţă convocarea Congresului extraordinar al partidului, din 21 aprilie.

„Şedinţa convocată astăzi a fost nestatutară, iar convocarea Congresului în cadrul acesteia este o decizie abuzivă. La fel cum sunt toate deciziile adoptate astăzi”, a concluzionat Daniel Constantin, care a părăsit sala în care se desfăşura Delegaţia Permanentă. Alături de copreședintele ALDE s-a aflat și președintele formațiunii locale a ALDE, deputatul Mircea Banias.

„Reacția mea s-a văzut, când am plecat cu Daniel Constantin din ședința pe care noi o considerăm nestatutară. Nu am o problemă cu domnul Tăriceanu, e copreședinte al partidului, este o persoană cu notorietate, dar cred că de la președinte până la ultimul membru trebuie să respectăm statutul! Nu trebuie să aibă nici o înțelegere cu domnul Constantin, trebuie să respecte statutul! Partidul merge înainte, nu avem nici cea mai mică intenție să plecăm și nici nu trebuie să plece altcineva, dar nu vreau să avem soarta PNȚCD!”, a spus Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

Cearta dintre Tăriceanu și Constantin se reflectă și în PSD, unde conflictul mocnit dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu răsare cu prilejul scandalului din ALDE! Daniel Constantin a afirmat că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu pe tema tensiunilor din partid şi i-a dat asigurări că, indiferent de deznodământul lor, toţi membrii ALDE susţin actualul guvern, iar premierul Grindeanu l-a asigurat că nu îl va înlocui din funcţia de ministru al Mediului şi nici din cea de vicepremier. De partea cealaltă, Dragnea susține că „nu-l înțeleg (pe Constantin – n.r.) de ce este atât de supărat și de nervos chiar în perioada asta”.

„Acuma, dacă domnul Daniel Constantin vrea să iasă din guvern, este o opțiune personală. Nu știu – vrea, nu vrea, până la urmă este decizia dumnealui”, a spus Liviu Dragnea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *