Bani europeni pentru Primăria Constanța. Ani Merlă: „Nu vom mai avea întârzieri la proiecte”

Primăria municipiului Constanța este beneficiara a două programe de finanțare care, pe foaie cel puțin, trebuie să eficientizeze mersul treburilor prin instituția deja etichetată ca fiind una foarte înceată.

Luni, reprezentanții Primăriei au organizat două conferințe de presă, în cadrul cărora au anunțat începutul proiectului „Creșterea capacității administrative a Municipiului Constanța prin implementarea de măsuri în domeniul anticorupției” și al proiectului „Creșterea capacității administrative a Municipiului Constanța prin introducerea și menținerea sistemului de management al calității ISO 9001”.

Pentru primul proiect, obiectivul general îl reprezintă creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii în cadrul Primăriei Constanţa prin realizarea unei proceduri operaţionale anticorupţie, a unui ghid/manual bune practici de etică şi integritate şi instruirea personalului propriu în vederea aplicării măsurilor de prevenire a corupţiei.

Cel de-al doilea proiect constă în dezvoltarea capacității administrative a Municipiului Constanța, prin implementarea și certificarea sistemului de management al calității în conformitate cu prevederile standardului SR EN ISO 9001:2015, fapt ce va determina„ creșterea calității actului administrativ pe termen lung”.

„Suntem beneficiarii acestui proiect în care avem parte de sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale. Este o aplicație care probabil nu o să vă placă, dar este apreciată de conducerea Primăriei. Ne întrebăm cum alte administrații nu sunt sufocate de proceduri, așa nu vom mai avea mereu întârziate proiecte, lucrări”, a spus directorul executiv Ani Merlă funcționarilor din Primăria Constanța.

Contractul pentru acest proiect a fost semnat pe 25 iunie a.c. și trebuie să fie implementat până pe 24 octombrie 2019, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 423.000 lei, din care contribuția UE este de aproape 360.000, a bugetului național de aproape 55.000, iar Primăria va contribui cu aproape 8.500 lei.

„Grupul țintă vizat direct de implementarea și rezultatele proiectului este format din 551 persoane, respectiv personalul aparatului de specialitate al Primăriei Constanța”, se arată în proiect. Echipa este condusă de Mihaela Stan, director executiv adjunct din cadrul Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene a Primăriei Constanța.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*