Bani de la primării pentru cei care renunță la mașinile vechi. Tanczos Barna (Mediu) vorbește de… un program inedit de descentralizare

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține dezvoltarea de parteneriate cu autoritățile locale pentru programe care vizează reducerea poluării, pornind de la o inițiativă a Primăriei Sf. Gheorghe. Aceasta prevede acordarea unei sume de bani locuitorilor care predau mașinile vechi, fără obligația de a cumpăra o mașină nouă.

„Luni ne vedem cu Asociația Municipiilor, cu Asociația Orașelor și cu Asociația Comunelor pentru a discuta programe comune cu autoritățile locale. Nu aș vrea să încărcăm mai mult Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) cu alte programe unde trebuie să gestioneze, poate, sute de mii de dosare. Putem să multiplicăm efectul banului public destinat acestui scop prin parteneriate cu autoritățile publice locale care fac programe customizate, după nevoile lor și ale comunităților. Este o descentralizare. Sper că acest parteneriat să aducă rezultate și mi-ar plăcea să avem parteneriate pe termen mediu sau lung cu autoritățile loacel în gestionarea programelor de reducere a poluării”, a spus Tanczos într-o emisiune la postul de televiziune B1.

Ministrul a afirmat că sunt multe programe unde, printr-o colaborare bună cu autoritățile locale, s-ar ajunge la o eficiență mai mare.

Nu cred în supremația deciziilor de la centru, nu cred în supremația instituțiilor centrale”, a precizat Tanczos Barna.

Programele dezvoltate în parteneriat cu autoritățile locale se referă și la biciclete, la alte mijloace alternative de transport, la trotinete.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.