Bancnotele de 2.000 de lei cu eclipsa din 1999 revin la… modă: Sute de anunţuri de VÂNZARE pe sume exorbitante

Bancnota românească de 2.000 de lei, ediţie specială cu ocazia eclipsei de soare din 1999, a ajuns la mare căutare în online, iar românii au transformat asta într-o adevărată afacere. Bancnota de 2.000 de lei cu eclipsa de soare din 1999 a ajuns să fie căutată de colecționari, care dau sume enorme pentru a o avea. Aceste bancnote sunt primele emise în România care au fost confecţionate din polimeri. Au fost emise de Banca Naţională a României pentru scurt timp, astfel că acum sunt la mare căutare de cumpărătorii de rarităţi. În plus, nici în Europa nu mai fuseseră emise bancnote din polimeri până atunci.

Pe 11 august 1999, în România, a avut loc eclisa totală de soare, un fenomen foarte mediatizat la acel moment. Cu ocazia eclipsei, Banca Naţională a României a emis în 1999 o bancnotă specială, cea de 2000 de lei.

Ocazie unică!! Exemplarele pe care le propun spre vânzare vin în pliantele autentice BNR, in țiplă. Sunt nou – nouțe, iar autenticitatea se poate verifica pe baza seriilor înscrise. Trimit și în țară prin curier cu verificare. La primire se poate verifica seria, pentru a putea fi sigur de calitatea produsului primit”, este descrierea unuia dintre anunțuri, arată RomaniaTV.net.

Bancnote de 2000 de lei cu eclipsa în stare foarte bună. 1500 de lei bucata. Și bancnota de 10000 de lei seria 001A în stare perfectă”, e un alt anunț.

Vând o bancnotă de 2000 lei, nouă din 1999 – eclipsă. Cu certificat emis de BNR. Seria 001A0…. pentru colecționari. Și ochelarii pentru eclipsa preț 1000 lei”, spune un alt anunț.

Vând bancnota de 2000 lei, ediție specială cu ocazia eclipsei solare din anul 1999, seria A, în plicul original de la Banca Națională a României. Trimit doar dacă depuneți 50 de lei avans în cont bancar și restul ramburs la curier. Transportul va fi suportat de cumpărător. Prețul este fix, nu negociez și nu ma interesează schimburi și păreri..”, specifică un alt vânzător.

La aflarea veștilor tot mai mulți oameni care dețin astfel de bancnote au mărit prețurile și au început o adevărată afacere, cerând chiar și 5.000 de lei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.