BALAMUC! S-a discutat de SCOATEREA UDMR din guvern! Kelemen Hunor: „NU e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul!”

Negocierile cele mai dificile dintre PSD, PNL și UDMR se dovedesc a fi cele legate de împărțirea ministerelor. După blocajul de joi seara, lucrurile rămân complicate și în negocierile începute vineri, la ora 12. Potrivit unor surse politice, deși există un consens neoficial asupra faptului că PNL va avea premierul, liberalii nu doresc să renunțe la unele ministere importante. PNL vrea cel puțin unul dintre ministerele „cu bani” – Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare.

Înțelegerea inițială prevederea că partidul care are premierul nu poate avea Finanțele. Deși Florin Cîțu insistă pentru ambele funcții, colegii săi din PNL ar fi dispuși să renunțe la Finanțe în schimbul altui minister. Doar că portofoliul Dezvoltării aparține UDMR, iar Kelemen Hunor nici nu vrea să audă de cedarea acestuia, potrivit surselor politice. În acest context, s-a pus inclusiv problema scoaterii UDMR din discuție, având în vedere că PNL și PSD au singure majoritate parlamentară. Liberalii insistă și susțin că și UDMR trebuie să cedeze Dezvoltarea dacă ei sunt obligați să cedeze Transporturile. UDMR nu vrea să cedeze nimic în acest moment.

Scandal la negocierile pentru formarea guvernului PSD-PNL-UDMR. Liberalii insistă să primească ministerul Dezvoltării, care a fost alocat UDMR, iar președintele Uniunii, Kelemen Hunor, ar fi amenințat că rupe coaliția dacă acest lucru se va întâmpla, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la plecarea de la Palatul Parlamentului, că UDMR nu acceptă condițiile puse de PNL. „Nu e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul”, a spus Kelemen. 

Marcel Ciolacu a declarat că sunt discuții „normale” și că până duminică negocierile politice trebuie finalizate. Acesta a precizat după scandalul pe împărțirea ministerelor că „dacă UDMR iese, și PSD va ieși” din coaliție.

Am finalizat capitolul social, IMM uri și investiții – 7% din PIB , am finalizat acordul politic urmând până duminică toate negocierile politice să fie finalizate, astfel încât să ne ținem de cuvânt ca joi să avem un guvern. Sunt normale anumite discuții, eu vreau să îi asigur pe români că joi vom avea un guvern. Trebuie să înțelegem toți că până duminică aceste negocieri vor fi finalizate. Noi am pornit în această Coaliție. Această Coaliție va fi formată de PSD, PNL, UDMR minorități. Eu nu am alt mandat de la partid. Logic, înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PSD-PNL. Dacă UDMR iese, automat și PSD va ieși. PSD nu are niciun minister. Așteptăm, de aceea avem negocieri. Categoric PSD își dorește ministerul Transporturilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul nominalizat de PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, la plecarea de la Palatul Parlamentului, că situația va fi deblocată.

„Fiecare minister este foarte important și nu există absolut niciun fel de discuție ca una din formațiuni să iasă din coaliție. Sunt tehnici de negociere și fiecare își negociază lucrurile. Nici noi nu vrem să intrăm în coaliție fără PSD, UDMR și minorități. Vom debloca această situație”, a declarat Ciucă. 

Liderii PNL s-au retras de la negocieri și au convocat o ședință la sediul partidului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „BALAMUC! S-a discutat de SCOATEREA UDMR din guvern! Kelemen Hunor: „NU e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *