Balamuc printre masoni. Bălănescu (MLNR): „Ivașcu a fost EXCLUS, a creat o structură paralelă”

În vara anului trecut, un scandal de proporții a avut loc între masonii români, în așa fel încât cele două grupări nu doar că s-au contrat, dar s-au excomunicat și, evident, nu își mai recunosc reciproc legitimitatea. Între timp, actorul George Ivașcu, fost ministru al Culturii, a fost ales noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România. George Ivaşcu a depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales, duminică, în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Naţional a votat şi noua Constituţie.

Imediat, Marea Lojă Națională a anunțat că George Ivașcu este exclus din structura Marii Loji Naționale din România iar decizia este definitivă. Practic, George Ivașcu și alți masoni au creat o structură paralelă, cu aceeași denumire, de aici și confuzia creată. MLNR este structura recunoscută la nivel internațională și este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu.

„În urma apariției unor materiale de presă bazate pe informații false privind așa-zise alegeri și schimbare a conducerii Mari Loji Naționale din România, pentru corecta informare a publicului și din respect față de profesionalismul mass-media, vă transmitem următoarele: Domnul George Ivașcu, așa-zis „Mare Maestru al MLNR”, este exclus din Marea lojă Națională din România, prin Hotărâre a Tribunalului Masonic, întrunit la data de 11 februarie 2021, rămasă definitivă prin neapelare, din data de 28 martie 2021. Marea Lojă Națională din România este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare. Mandatul Marelui Maestru al MLNR, care a fost reconfirmat de majoritatea membrilor, prin alegeri statutare, in 2018, se încheie în luna noiembrie 2023. Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023. Împotriva unor cetățeni excluși din MLNR, care au răspândit informații false privind conducerea MLNR și au folosit ilegal însemnele MLNR a fost depusă plângere penală, în urma căreia există un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune și contrafacerea unei mărci”, se arată în comunicatul transmis de Marea Lojă Națională din România.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.