BALAMUC la negocierile de la Vila Lac: PNL Constanța a PIERDUT statutul de… organizație puternică!

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, luni, începând cu ora 19,00, la Vila Lac 1, pentru a lua o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD. Potrivit unor surse participante la ședință, din discuții nu lipsesc momentele tensionate. În ciuda bruiajului de la Vila Lac 1, surse din cadrul ședinței ne relatează faptul că organizațiile din Ardeal și mulți liberali din București și din Moldova au pledat pentru o alianță cu PSD, invocând nevoia de stabilitate într-o perioadă dificilă sanitar și economic. Adepții alianței cu PSD sunt oameni aflați pe funcții, care își doresc liniștea și stabilitatea care pot fi oferite de o largă majoritate parlamentară. Printre aceștia sunt Emil Boc, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu.

Tabăra care se opune alianței cu PSD este condusă de Florin Cîțu și Dan Vîlceanu, care au alături de ei mai mulți lideri PNL din sudul țării, dar și pe președintele PNL București, Ciprian Ciucu. Liderii liberali care nu doresc alianța cu PSD invocă o trădare a propriului electorat, amintind faptul că PNL a câștigat în unele zone ale PSD tocmai cu mesaje împotriva social-democraților. În dezbateri a intervenit și Ludovic Orban, care continuă să amenințe cu plecarea din partid în cazul unei alianțe cu PSD și, implicit, ruperea unei părți din partid. Tabăra pro-PSD are însă un avantaj evident, avându-l în spate și pe președintele Klaus Iohannis. Președintele a promis partenerilor externi că în România se va instala liniștea politică pentru implementarea PNRR. Astfel, decizia anticipată este cea a unui vot pentru colaborarea cu social-democrații.

O situație aparte o are PNL Constanța, care – în cadrul alegerilor interne, a fost o organizație puternică – iar în această seară nu are nici un cuvânt de spus. Numărul mare de delegați al PNL Constanța la Congresul PNL a fost suficient… pentru Congresul lui Cîțu. Din acel moment, Constanța nu mai contează în ecuația PNL. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, face figurație în această seară, iar președintele organizației municipale, senatorul Septimiu Bourceanu este singurul persona non grata, având în vedere faptul că Florin Cîțu și-a rezolvat treburile cu el, iar primarul Constanței, Vergil Chițac, îl umilește cu fiecare prilej. Amintim faptul că liberalii constănțeni s-au întâlnit joi seară la Murfatlar pentru obținerea unui mandat pentru discuțiile din această seară. Nu a fost obținut. A rămas o vorbă… la plecare, din partea primarului Florin Mitroi de la Valu lui Traian: „Vă salvez eu prefectul dacă vreți, că sunt prieten cu PSD, vă rezolv pe toți…

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „BALAMUC la negocierile de la Vila Lac: PNL Constanța a PIERDUT statutul de… organizație puternică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *