BALAMUC la CJC cu transportul județean: Ședința extraordinară, ANULATĂ! Transportator denunță CORUPȚIA păstorită de Lupu: „Este de NOAPTEA MINȚII!”

Nimeni nu mai înțelege ce se întâmplă cu privire la delegarea gestiunii de transport în județul Constanța. Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, merge din gafă în gafă, în fiecare zi. Proiectul inițial de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței din 28 iulie, iar ieri a avut loc o mascaradă de dezbatere publică, cu scandalurile de rigoare. (Toate detaliile AICI!)

Pe scurt, Mihai Lupu intenționează să îi bage în buzunar consilierului său personal, Gelil Eserghep. Prezentat oficial drept consilier pe probleme de minorități, Eserghep este fondatorul companiei de transport Metropolitan. Având și calitatea de președinte al UDTTMR, Eserghep i-a susținut pe liberali la alegerile locale, iar acum lui Lupu îi vine… factura.

Combinația ar fi trebuit să aibă loc cu ușile închise, spre neștiința constănțenilor, numai că planul nu a funcționat. La dezbaterea publică de ieri, nu au fost invitați tocmai cei vizați – transportatorii. De asemenea, nici primarii și, de altfel… absolut nimeni, în afară de consilierii județeni. Elevii au și ei solicitările lor, care au fost ținuți la ușă, în locul lor fiind invitați cei de la Inspectoratul Școlar Județean, care nu a avut niciodată nici o părere despre acest subiect și nici nu are atribuții în acest sens. Astfel, Lupu a avut o dezbatere publică într-o sală aproape goală:

cjc

„Consiliul Județean Constanța: refuz la comunicare și la respectarea legii! În urma scoaterii de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța a proiectului ce prevede gestionarea transportului județean, a fost convocată o ședință de lucru în vederea îmbunătățirii proiectului. În urma unei discuții cu domnul Lupu, acesta ne-a comunicat că putem veni la finalul ședinței. Vă întreb, ce sens are să venim la final, când deciziile au fost luate, și când nu mai putem contribui la îmbunătățirea proiectului? Mai mult, astăzi, ajungând în fața Consiliului Județean, mi-a fost comunicat faptul că a fost dat un ordin strict cu privire la interzicerea persoanelor ce nu sunt Consilieri Locali de a pătrunde în sală, pe tot parcursul ședinței. Domnule președinte, cum vă permiteți să restricționați accesul unor elevi, care nu își doresc să facă altceva decât să își apere drepturile, la niște discuții cu privire la un proiect ce îi afectează direct? Eu voi rămâne, până la finalul ședinței, în fața Consiliului Județean Constanța, în speranța că ignoranța funcționarilor se va stopa și aceștia vor înțelege importanța dialogului”, a precizat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, la ședința de ieri.

În ciuda faptului că numărul microbuzelor/autobuzelor sunt reduse de la 289 la 156 – fiind insuficiente și cele 289 – după dezbaterea publică de ieri, președintele CJC, Mihai Lupu, a anunțat că astfel se rezolvă… problema aglomerației:

M-am implicat de la bun început în proiectul privind transportul public județean de persoane și consider că transparența este cea mai importantă componentă în ducerea la îndeplinire a acestuia, dar și în identificarea celor mai bune soluții pentru a rezolva problemele de transport ale elevilor și ale persoanelor cu dizabilități. Acest serviciu trebuie să fie unul corespunzător și să întrunească toate condițiile necesare unui transport civilizat în tot județul Constanța. Am ținut cont de toate amendamentele și propunerile transmise, atât de la grupurile de consilieri județeni, cât și cele venite de la Asociația Elevilor și de la transportatori. Condițiile oferite călătorilor, cât și frecvența curselor trebuie să corespundă necesităților și să asigure cetățenilor un transport public la nivel european. Nu vom mai tolera aglomerarea mijloacelor de transport sau conducătorii auto care nu respectă graficele stabilite sau capacitatea de transport a autovehiculului pe care îl operează. Pentru a lămuri toate aceste aspecte, am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții tuturor partidelor politice care fac parte din CJC, convenind cu aceștia convocarea unei ședințe extraodinare, pentru a supune dezbaterii plenului CJC, proiectul de hotărâre privind transportul public județean” , a declarat Mihai Lupu.

„Au înjurat PSD, să vadă ce face PNL, e aceeași mizerie!”

Președintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, este la curent cu combinațiile de la Constanța și se întreabă de ce procurorii dorm în bocanci, întrucât vorbim de un aranjament pe față:

… care nu joacă corect! Adică, să fii consilierul pe față, cunoscut, că îi oferi consultanță președintelui Consiliului Județean, când de fapt ești un mare transportator, într-un județ unde se organizează o licitație, e de noaptea minții! Nu mai înțeleg nimic! Ce aranjăm de fapt? Tot acolo suntem. Au înjurat PSD, păi să vadă acum ce face PNL, e același lucru, aceeași mizerie, nici un fel de diferență!”, a spus marți Augustin Hagiu pentru presa centrală.

S-a speriat Lupu?

Miercuri, de la 15:30, ar fi trebuit să aibă loc o nouă ședință pe acest subiect la Consiliul Județean,, una extraordinară. Întrucât „eu stau la masă doar cu câștigătorii” – așa cum se exprimă Eserghep față de apropiați, câștigătorul Lupu a… dat înapoi. Ședința de astăzi a fost anulată pe ultima sută de metri, iar elevii constănțeni – invitați de această dată – au reacționat vehement înainte de ședința în cauză: Consiliul Județean Constanța: vinovat pentru 9 luni de ilegalitate!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită consilierilor județeni să nu voteze proiectul nr.115 privind gestionarea transportului județean, proiect ce va bloca în continuare dreptul elevilor la transport gratuit după 9 luni de ilegalitate! Astăzi, 4 august a.c., are loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța, în care, la primul punct de pe ordinea de zi, se va vota aprobarea proiectului nr. 155/13.07.2021 privind gestiunea transportului județean. La nivelul proiectului nu este prevăzută acordarea de compensații pentru operatori în vederea asigurării transportului gratuit al elevilor, astfel urmând ca legea să fie în continuare încălcată, după 9 luni în care dreptul elevilor nu a fost respectat. Mai mult, neregulile din cadrul proiectului au fost semnalate de către Asociația Elevilor din Constanța, prin intermediul unei serii de amendamente transmise către Consiliul Județean, cât și față în față, în cadrul dezbaterii publice cu privire la proiect, dezbatere unde cei prezenți au afirmat că vor modifica proiectul în funcție de cele semnalate. Marți, 3 august a.c., a avut loc o ședință de lucru în vederea modificării  proiectului, ședință unde i-a fost refuzat accesul președintelui AEC, Ariana Dudună. Totuși, în urma ședinței nu a apărut nicio modificare legată de transportul elevilor în proiect. În acest sens, solicităm Consilierilor Județeni să nu voteze în ședința de astăzi proiectul. În cazul în care proiectul va trece, Asociația Elevilor din Constanța va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele fiecărui Consilier ce va vota în favoarea sa! Menționăm faptul că Asociația Elevilor din Constanța a depus niște amendamente cu privire la transportul elevilor, care nu au fost luate în considerare”, au transmis reprezentanții AEC.

Față de reacțiile reprezentanților Asociației Elevilor din Constanța, apărute în spațiul public în urma ședinței de ieri, 3 august 2021, Consiliul Județean Constanța face următoarele precizări:

Ședința de lucru, condusă de Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost convocată în scopul expunerii și analizei propunerilor și amendamentelor aduse de toți factorii interesați, la proiectul de hotărâre HCJ Nr. 155, privind transportul public județean de persoane.  Mai exact, ședința s-a desfășurat sub forma unei comisii de lucru interne, formată din angajați ai aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța și consilierii județeni – reprezentanți ai tuturor partidelor politice. Menționăm că activitatea aparatului de specialitate a CJC nu este una publică,  motiv pentru care, la lucrările acestei comisii de lucru, nu au fost invitați factorii externi. Recent, la sediul instituției, a avut loc o ședință pe aceeași temă, la care au participat și factorii externi interesați de proiectul ce prevede gestionarea transportului public județean. Asociația Elevilor din Constanța nu poate reproșa instituției “refuzul la comunicare”, având în vedere că, în cadrul acelei ședințe, reprezentanții elevilor, au fost invitați să își expună punctul de vedere și propunerile de îmbunătățire a proiectului de hotărâre, din viziunea și cunoștințele juridice ale elevilor. Reiterăm faptul că, președintele CJC, Mihai Lupu, a analizat și a luat în considerare, în limita prevederilor legale, toate amendamentele și propunerile transmise, atât din partea Asociației Elevilor Constanța, cât și cele venite de la grupurile de consilieri județeni și cele ale operatorilor de transport”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.