BALAMUC la City Insurance: Au DESCINS procurorii PICCJ – Se ridică documente în cazul unei MEGA ANCHETE de fraudă ce vizează și personal din ASF

Societatea falimentară City Insurance ar fi deja sub controlul mai multor ofițeri și procurori ai parchetului instanței supreme, care ar ridica documente din companie. Concret, nu ar fi vorba de percheziții efectuate în baza unui mandat emis de judecători la acest moment ci de stricta ridicare a unor documente necesare într-o amplă investigație a procurorilor PICCJ. De asemenea, este vorba despre un dosar complex de fraude economice pretins comise de către angajați și chiar persoane de la vârful City Insurance, mai precis din sfera acșionariatului și a direcțiunii, cât și de pretinși angajați, funcționari publici, ai Autorității de Supraveghere Financiară. Pretinsele fapte ale funcționarilor ASF ar fi întinse pe mai mulți ani, respectiv perioada 2017-2020, iar ale celor din City Insurance ar fi din perioada 2016-2021.
Procurorii de la Parchetul General ridică joi documente de la sediul companiei City Insurance, în cadrul unui dosar penal deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Reprezentanţii Parchetului General au susţinut că nu este vorba de percheziţii, însă sunt ridicate documente de la compania de asigurări. Ulterior, Poliția Capitalei a confirmat descinderile la City Insurance, precizând și faptele care sunt vizate.
„Astăzi, 23 septembrie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare o ordonanță de ridicare de înscrisuri. Cercetările sunt efectuate de Secția de urmărire penală și criminalistică sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, spălare a banilor, fals și abuz în serviciu și vizează activitatea unei societăți de asigurare – reasigurare”, transmite Poliția Capitalei.
Un alt dosar penal cu privire la compania de asigurări de află în lucru şi la DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, bancrută frauduloasă, delapidare, fals informatic şi uz de fals. Acest dosar a fost deschis în urmă cu câteva luni, ca urmare a unei sesizări depuse de City Insurance şi care ar viza mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai companiei. Pe 17 septembrie, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi solicită deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.
În perioada 2014 – 2021, ASF a impus societăţii City Insurance SA, dar şi conducerii societăţii mai multe sancţiuni, respectiv amenzi în valoare totală de 18.736.666 lei şi a emis o decizie de majorare de capital de solvabilitate aplicată societăţii de 16.500.000 de euro.
Vești proaste pentru șoferi: Falimentul City Insurance scumpește polițele RCA/ Estimare de prețuri
Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scumpiri între 5% şi 145% din luna februarie 2021 până în prezent, la principalii jucători RCA din piaţă. După falimentul City Insurance, unii asigurători au scumpit din nou polițele. Euroins practică cel mai mic preţ, momentan, în timp ce restul asigurătorilor au ajuns la preţuri de peste 1.000 de lei pentru o poliţă cu valabilitate de şase luni, la momentul anunţului falimentului City Insurance, potrivit datelor colectate de Ziarul Financiar în baza unei platforme de brokeraj în asigurări. Astfel, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, având clasa B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism marca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină, oferta RCA al celui de-al doilea cel mai mare asigurător RCA din piaţă, Euroins, este de 590 de lei, în timp ce ofertele Grawe, Uniqa Asigurări, Asirom, Groupama şi Omniasig depăşesc preţul de 1.000 de lei, iar Generali oferă o poliţă RCA chiar la peste 2.000 de lei.

PE ACELAȘI SUBIECT: