BALAMUC la Agigea: Și primarul Cârjaliu face referendum, pentru DIZOLVAREA consiliului local și depune… plângeri penale

USR Agigea a strâns semnăturile necesare pentru demiterea primarului comunei Agigea, Cristian Maricel Cârjaliu și așteaptă în prezent decizia Instituției Prefectului Constanța pentru organizarea efectivă a referendumului. Între timp, PSD Constanța a avut vineri conferință de presă, la care a participat și primarul Cârjaliu, care a anunțat că… și el organizează un referendum, de dizolvare a consiliului local – a cărui majoritate este asigurată de facto de USR-istul Gabriel Ciobanu – și a strâns deja peste 2.300 de semnături în acest sens. De asemenea, Cârjaliu nu a omis nici faptul că va începe să redacteze plângeri penale:

„De un an de zile de la alegeri nu avem consiliu local. Pe 12 noiembrie 2020, am convocat consiliul local. Prima hotărâre – alegerea președintelui de ședință, apoi au urmat două hotărâri care nu au fost votate. Ulterior, am convocat ședință pe 15 decembrie, cu un singur proiect, care fusese și în 12 noiembrie, privind alegerea comisiilor de specialitate. Proiectul a fost respins. Am convocat după aceea pe 17 decembrie o altă ședință. Respinsă și asta. Nu au venit să voteze și pe 15 ianuarie a fost convocată din nou ședință extraordinară. De fiecare dată am avut un singur proiect. Pe 15 ianuarie, un senator al statului român (Remus Negoi, USR – n.r.), s-a ridicat din sală, s-a dus la secretarul comunei și l-a amenințat. I-a spus că dacă nu emite HCL îl bagă în pușcărie! Secretarul comunei, efectiv i… s-a luat maul. Să vii tu, senator, să faci acest lucru în 2021 e ceva ce nu pot să înțeleg. Din 15 ianuarie nu s-a mai putut ține nici o ședință. (…) Avem o acțiune de dizolvare a consiliului local, inițiată de secretarul comunei. Se încearcă tergiversare de fiecare dată, se mai dă un termen, următorul termen e pe 11 noiembrie… Bineînțeles că CL și cetățenii nu pot aștepta la nesfârșit. Am luat decizia să strângem semnături pentru dizolvarea CL prin referendum. Avem un număr foarte mare de semnături strânse. Avem 2.322 de semnături strânse, peste 30% cât e nevoie la un referendum. De aici încolo, cetățenii au înțeles despre ce e vorba. E prima dată în 12 ani de când sunt primar… acest CL este toxic. Nu am reușit să dăm uniforme pentru copii, nu am reușit să mai achiziționăm un proiect cu tablete, neavând comisie… și am reușit totuși să semnez săptămâna trecută două contracte pentru distribuție gaze pentru aprox. 750 de case în Agigea și pot să spun că localitatea este în totalitate racordată la gaze – după realizarea acestor lucrări. E o investiție curajoasă… Eu nu am hărțuit pe nimeni, nu a trebuit să îi mint pe oameni. (…) Săptămâna viitoare depun plângere penală cu privire la celălalt referendum, împotriva domnului Ciobanu și a consilierilor locali și a subprefectului (fostul subprefect USR, Mihai Vîlcu – n.r.)”, a spus primarul Cârjaliu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “BALAMUC la Agigea: Și primarul Cârjaliu face referendum, pentru DIZOLVAREA consiliului local și depune… plângeri penale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *