BALAMUC între USR și… propriul electorat. Drulă, Barna și Cioloș, criticați: „Sunteți niște INCOMPETENȚI!”

USR a avut o întreagă campanie online împotriva lui Viktor Orban, la alegerile legislative din Ungaria. Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, Dan Barna și Dacian Cioloș au publicat mesaje în care l-au atacat direct pe Viktor Orban și partidul Fidesz. Liderii USR l-au acuzat pe Viktor Orban că este „putinist, prietenul lui Putin”, sperând că acest lucru îi va speria pe maghiari și vor vota împotriva Fidesz, arată PSNews.ro.

Veți alege între un partid care izolează Ungaria de Europa și opoziția unită. Între Viktor Orban, prietenul declarat al lui Putin, și cei care se delimitează de crimele rușilor din Ucraina. Între un regim autocrat care își ascunde furturile și incompetența în spatele „suveranismului” și o alianță care stă unită în spatele valorilor europene. Între Vest și Est”, scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Cătălin Drulă, cel care ar trebui să poziționeze USR-ul pe scena politică, a ales războiul cu Viktor Orban: „Premierul maghiar Viktor Orbán este un putinist. Regimul autocrat pe care l-a construit din 2010 încoace a dus la subjugarea presei, a societății civile și la șicanarea cu forța instituțiilor statului a oricărei forme de opoziție la ambițiile sale”, spune Drulă pe rețelele de socializare.

De asemenea, Dan Barna îl acuză pe Viktor Orban că este „un apropiat și admirator al lui Putin”, iar Ungaria ar bloca „răspunsul unitar al Uniunii Europene în fața agresiunii la care este supusă Ucraina”.

USR-iștii au pierdut, iar primul care le-a amintit acest lucru a fost chiar George Simion, președintele AUR, care a comentat scurt pe pagina lui Dacian Cioloș: „ați pierdut. Din nou”.

USR s-a poziționat anti-Viktor Orban, însă o parte dintre susținătorii USR sunt de partea premierului Ungariei. Din comentariile primite de liderii USR deducem că unele persoane care votează USR privesc cu admirație spre Viktor Orban și Ungaria. Ruptura dintre liderii USR și electoratul partidului este tot mai vizibilă în ultimele luni, când partidul nu mai are nicio identitate politică. Susținătorii USR nu ezită să-l aprecieze pe Viktor Orban și să felicite Ungaria.

Când alegi pe cineva sau un partid de 4 ori consecutiv e clar că alesul a făcut ceva în tara lui! La noi, de 32 de ani, strigăm „hoții” și-i alegem pe rând, la 4 ani!”, spune un susținător USR pe pagina lui Dacian Cioloș.

dacian ciolos orban

Felicitări poporului maghiar, ar trebui să le urmăm exemplul și să nu mai lăsăm atâtea partide că nu sunt decât niște găști de hoți și trădători!” spune un alt susținător al lui Dacian Cioloș.

Cătălin Drulă e criticat mult mai mult de către susținătorii săi: „Cătălin Drulă, când ai fost la ministerul transporturilor am crezut ca prostul că nu suntem o cauză pierdută. Nu te-a interesat decât imaginea având un PR-foarte bun”, scrie unul dintre susținătorii fostului ministru USR-ist.

catalin drula orban

Dan Barna nu mai are absolut nicio influență în fața electoratului, reușind doar să strângă comentarii în care este criticat. „Ohooo, gata, la noi toate merg strună și ne exprimăm îngrijorarea față de cine va conduce Ungaria?! În calitate de ce, îmi permiteți să întreb?! Când vom fi și noi la un nivel măcar apropiat de cel al Ungariei, atunci să vă aud, până atunci, mucles! Vorba aia, să moară și capra vecinului! Un fost votant USR!” scrie o persoană pe pagina lui Dan Barna. Alte persoane îi acuză pe USR-iști că ar fi „niște incompetenți”.

dan barna orban

Liderii USR au reușit să ajungă în situația în care nu mai au mesaje nici măcar pentru propriul lor electorat. Electoratul USR este tot mai mult dezamăgit de atitudinea și comportamentul celor care conduc partidul. După ieșirea de la guvernare din 2021, USR a reușit doar să se îndepărteze de votanți și să rămână în umbră. USR se implică în problemele Ucrainei, Ungariei sau Rusiei, însă uită complet de problemele din România. Dacian Cioloș, în luna martie, nu a abordat niciodată vreo problemă actuală din România, precum facturile, prețurile produselor, inflația. Fostul președinte USR a vorbit obsesiv despre Ucraina și Rusia, uitând că a fost votat de cetățenii români. Dan Barna s-a dedicat voluntariatului, iar Cătălin Drulă adună numeroase critici la fiecare mesaj pe care îl publică online.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *