BALAMUC cu regulamentul zonei peninsulare! Primăria vorbește de „găsirea soluțiilor”, USR: „NU am găsit nimic! Îl suspendăm!” PROTESTUL anunțat va avea loc

Faptul că Primăria Constanța a rupt orice contact, legătură sau simț al realității în privința constănțenilor nu mai este un secret de mult. În această notă, luni am avut parte de un nou exemplu. Săptămâna trecută, primarul Vergil Chițac bătea cu pumnul în masa din biroul în care s-a baricadat și spunea că îi plac dezbaterile, dar nu și negocierile. Cu alte cuvinte, regulamentul halucinant al zonei peninsulare rămâne neschimbat. Între timp, a avut loc un protest în Piața Ovidiu și, fiind strâns cu ușa de toate partidele, Chițac s-a răzgândit și a anunțat negocieri pentru… astăzi.

Numai că astăzi a avut loc o nouă tragere de timp, la pachet cu un mare… nimic! Primăria a transmis faptul că „s-a agreat găsirea soluțiilor” (!?) și că s-a format un grup de lucru:

„Primarul Vergil Chițac și consilierii locali PNL, respectiv USR, au agreat găsirea soluțiilor care să armonizeze interesul public general cu cel al cetățenilor din Zona Peninsulară. Astăzi, 22 noiembrie, a avut loc o întâlnire între primar, aparatul de specialitate al primăriei și reprezentanții consilierilor locali PNL și USR, în care au fost prezentate cerințele preluate de la cetățenii vizați de regulamentul de acces auto în Zona Peninsulară. Drept urmare, s-a stabilit un grup de lucru format din aparatul de specialitate al primăriei și reprezentanții consilierilor locali, ce s-au întâlnit cu cetățenii din Peninsulă, în care se va analiza punctual fiecare problemă semnalată în vederea soluționării ei. La finalul acestor întâlniri va rezulta un set de măsuri ce vor avea ca scop crearea unui echilibru între doleanțele cetățenilor și reglementările necesare realizării investițiilor din fonduri europene și de la bugetul local ce au ca obiectiv reabilitarea, protejarea și punerea în valoare a sitului istoric Zona Peninsulară Constanța”, a transmis Primăria.

După întâlnirea de astăzi dintre primar, PNL, PSD și USR, reținem că… nu s-a stabilit nimic, așa cum ne-a precizat viceprimarul din partea USR Florin Cocargeanu. De asemenea, potrivit acestuia, la USR nu s-a schimbat nimic: regulamentul trebuie suspendat și… punct!

„Noi ne continuăm demersul de suspendare a regulamentului. Nu am refuzat să lucrăm împreună la modificare, s-a format un grup de lucru. Doar că nu știm când va fi gata, ori noi vrem să fie suspendat până atunci, să nu mai producă efecte. Nu s-a stabilit nici o soluție azi, doar grupul de lucru, care începe activitatea de mâine”, a spus viceprimarul Cocargeanu, pentru TOMIS NEWS.

Ședința extraordinară invocată de USR și solicitată astăzi ar putea avea loc vineri, 26 noiembrie.

„Consilierii municipali USR Constanța au inițiat procedura pentru convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Local, pentru suspendarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară pe o perioadă de 6 luni. Așa cum am susținut însă de la început, USR Constanța a fost singurul partid care s-a opus din start acestui regulament, în această formă superficială, absurdă, plină de greșeli. Un nou regulament, negociat transparent și ascultând cetățenii, va trebui să răspundă nevoilor tuturor celor implicați: riverani, agenți economici, constănțeni și turiști. Zona peninsulară trebuie să fie deopotrivă atrăgătoare, prietenoasă cu oamenii, cu mediul și cu patrimoniul. În perioada imediat următoare, consilierii USR vor lucra împreună cu cei din PNL, și cu aparatul de specialitate din primărie, pentru a găsi soluțiile cele mai bune pentru un nou regulament de acces în Peninsulă”, au transmis ulterior cei de la USR Constanța.

solicitare

Concomitent cu nimicul de astăzi de la Primăria Constanța, apărătorii legal desemnați de riveranii zonei peninsulare au apăsat pe pedală și insistă cu protestul, care – indiferent de lălăiala politică a administrației locale – va avea loc, joi, între 12:00-14:00, în fața instituției, așa cum ne-a confirmat avocatul Emil Tatu:

„Oamenii nu vor să plece pe fenta asta… Pasul 1 e suspendarea, e vocea unică a oamenilor, investitorilor, lăcașurilor de cult, la toate întâlnirile care au avut loc. Și USR urma să convoace azi o ședință extraordinară… Nu este nimic schimbat, salutăm ideea, deși tardivă de dezbatere. Dar, nemulțumirea rămâne valabilă atâta timp cât acest regulament este în vigoare!”, a spus avocatul Tatu, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *