BALAMUC cu autoritățile la București: Capitala NU ar fi trecut de incidența de 3 la mia de locuitori

București intră în scenariul roșu, după ce Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la 1000 de locuitori. Şcolile s-ar putea închide. 

Imediat a avut loc ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti., care va decide ce măsuri restrictive va adopta.

În Bucureşti incidenţa este de 3,117 cazuri la 1000 de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică contrazice Institutul Naţional de Sănătate Publică şi anunţă o incidenţă mai mică de 3 cazuri de infectare cu coronavirus la 1000 de locuitori în Bucureşti (pragul pentru scenariul roşu), în ultimele 14 zile.

Potrivit GCS, procentul ar fi: București – 2,69 (*indicele este raportat la populația de 2.151.665 de locuitori) – informaţia ar putea fi eronată, un calcul pe baza datelor furnizate de GCS arătând o incidenţă de 2,96 la 1000 de locuitori.

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu contrazice și el datele INSP, precizând că au fost într-o eroare, iar rata de infectare la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la 1000 de locuitori.

A făcut o eroare, a rectificat (c.n. INSP). Rata pe ziua de astăzi este de 2,69. Vă spunea dna ministru (c.n. Anisie) la o rata de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu”, a spus prefectul Capitalei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *