Băisan REVINE! Partidul politicianului constănțean se mobilizează pentru europarlamentare: „România are nevoie de un proiect de țară!“

În decembrie 2017, scena politică s-a îmbogățit cu un nou partid de centru-dreapta, naționalist moderat, Partidul România Modernă și Demnă (RMD), care a fost înființat de fostul consilier județean constănțean Remus Cristy Băisan. La aproape un an de la apariția acestei noi formațiuni, liderul RMD spune că partidul său are reprezentativitate în 29 de județe ale țării.

CITEȘTE ȘI:

Cererea de înființare a partidului România Modernă și Demnă a fost admisă. Baisan anunță primele obiective ale partidului: „Vrem modificarea legii electorale, românii să voteze de vineri până duminică și mandatele să fie limitate!”

Chiar dacă este un partid la început, Băisan spune că formațiunea sa va participa la alegerile europarlamentare, unde politicianul constănțean speră să facă o surpriză. Băisan spune că este nevoie mai mult oricând de apariția unor noi formațiuni, în condițiile în care partidele consacrate au dezamăgit profund și au adus România pe marginea prăpastiei.

„În România nu există partide politice, sunt doar găști, dar asta nu e un lucru nou, îl știm cu toții. România are nevoie de un proiect de țară, mai ales că trece printr-un moment extrem de dificil. Trebuie să ne uităm doar la începutul de an școlar ca să ne dăm seama încă o dată, dacă mai era nevoie, că suntem în real pericol să dispărem ca națiune! Doar 2,9 milioane de copii au mai început școala anul acesta în România. Trăim într-o Românie în care se nasc mai mulți români în afara granițelor ei decât în interior! Trăim într-o Românie în care românii sunt alungați din țară de sărăcie… O Românie care plătește cel mai mare preț pe care l-a plătit o națiune vreodată pentru a participa la un experiment numit Uniunea Europeană! Am plătit 2.000 de miliarde de euro până acum pentru ca să primim în schimb de la comunitatea europeană 28 de miliarde de euro… Astea sunt costurile aderării țării noastre la UE“, spune politicianul, pentru TOMIS NEWS.

Pentru a ieși din situația în care se află, Băisan a reiterat faptul că România are nevoie urgent de un proiect de țară și să se micșoreze ecartul între bogați și săraci. Pe Băisan îl deranjează și faptul că foarte mulți tineri sunt școliți în țară, dar lucrează și contribuie la bunăstarea altor țări. El spune că țara nu-și recuperează investiția pe care o face în copii. În opinia lui Băisan, partidele consacrate pe scena politică românească nu fac nimic pentru a readuce țara pe linia de plutire. Președintele partidului România Modernă și Demnă (RMD) spune că nu crede nici în inițiativa cetățenească lansată marți, 11 septembrie de 26 de organizații civice și 4 partide politice, care vor strânge semnături pentru reforma legilor electorale „Oameni noi în politică“.

„Da, România are nevoie de consolidarea democrației. Această inițiativă, dacă ar fi binevenită, ar începe cu începutul. Este vorba de legea finanțării partidelor politice, care este total greșită, pentru că văduvește formațiunile mici de dezvoltare. Nu cred că această inițiativă este suficientă“, a punctat Băisan.

Amintim că strângerea de semnături pentru „Oameni noi în politică“ a fost demarată de mai muți membri #rezist: Raluca Paraschiv, Dan Barna, președintele Partidului Uniunea Salvați România, Dacian Cioloș, președintele Partidului Mișcarea România Împreună, Cătălin Teniță, membru Geeks4Democracy, Mihai Polițeanu, director executiv Inițiativa România și președintele comitetului de Inițiativă cetățenească. Astfel, în zilele următoare, vor avea loc în mai multe orașe din România lansări ale campaniei de strângere de semnături pentru schimbarea legilor electorale.

Pentru a ajunge în votul Parlamentului, inițiativa cetățenească de reformă a legislației electorale „Oameni noi în Politică” are nevoie de cel puțin 100.000 de semnături din cel puțin 11 județe ale României și din București, strânse în următoarele 6 luni. Susținătorii inițiativei vor, printre altele, alegerea primarilor în două tururi de scrutin; votul preferențial pe liste de partid (liste deschise), astfel încât cetățeanul să poată vota candidatul preferat, nu lista în ordinea impusă de șefii de partid; reprezentarea adecvată a Diasporei în Parlament prin aplicarea normei de reprezentare națională și în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate; recâștigarea dreptului constituțional de vot în cazul cetățenilor români care trăiesc și muncesc în afara țării, dar care au domiciliul în România: ei vor putea vota oriunde în lume pentru candidații din circumscripția din țară în care își au domiciliul; reducerea numărului de semnături necesare pentru a candida la toate tipurile de alegeri pentru a da acces și egalitate de șanse în politică; eliminarea pragurilor electorale pentru alegerile locale și europarlamentare pentru o mai bună reprezentare politică a comunităților.

Revolta unui politician, transpusă într-o carte: „Revoltați-vă“!

Președintele partidului România Modernă și Demnă a mai punctat pentru TOMIS NEWS că a lansat o carte manifest, intitulată ¬„Revoltați-vă“, pe care o recomandă tuturor. Cartea reprezintă, spune Băisan, o radiografie a întregii societăți, care a atins un nivel extrem de jos și o viziune a partidului România Modernă și Demnă asupra tuturor problemelor din România.

„Revoltă, nu anarhie! Dezlegaţi-vă la ochi! Cartea aceasta nu este un îndemn la anarhie, ci un îndemn la revoltă. La revoltă paşnică, o revoltă care trezeşte conştiinţe. Revolta noastră nu trebuie să fie o emoţie de moment, o clipă de năduf răcorită cu un potop de înjurături. A te revolta presupune întâi de toate a pricepe. Revolta noastră are nevoie de luciditate. Revolta noastră are nevoie de o gândire critică şi de un crez. Arma noastră este adevărul, revoluţia noastră va fi votul. Un vot dat românilor cinstiţi, cu frică de Dumnezeu şi dragoste de România. Cei care instigă la violenţă fac jocurile lor. Revolta noastră nu este distructivă, revolta noastră este ziditoare de neam şi ţară. Revolta noastră e menită să ne redea încrederea în noi. Este revolta celor care îşi iau destinul în propriile mâini. Idealul, crezul nostru este unul şi sfânt: România! Căminul şi crezul nostru – România. Fitilul timpului se scurtează. Dacă, în alegerile care urmează nu vom aduce la cârma ţării oameni integri, care îşi vor asuma misiunea să măture actuala „elită” politică şi pe clienţii lacomi ai acesteia, în anul 2019 vom fi martorii vinovaţi ai sfârşitului unei naţiuni“, se arată într-un pasajele cărții semnate de Cristy Băisan.

CITEȘTE ȘI:

Baisan și-a înființat partidul România Modernă și Demnă. „Sunt personalități locale care s-au alăturat și se vor alătura pe viitor. Am trăit destul în întuneric!”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*