Baisan a ieșit din nou la baionetă: „Mă adresez liderilor partidului: îmi pare rău că ce am spus s-a adeverit: alegerile sunt viciate! Baiazid Memiș s-a pus singur membru în comisia de cultură a județului”

Pseudo-alegerile, sceneta jenantă de vineri a PNL Constanța prin care a numit o nouă conducere la organizația municipală oferă contextul ideal contestatarilor președintelui Gheorghe Dragomir să „taxeze” derapajele și drumul întortocheat pe care liberalii se îndreaptă cu mare viteză. Duminică, consilierul județean Remus Cristy Baisan a organizat o nouă conferință de presă, în care a tunat și a fulgerat la adresa lui Dragomir și a lui George Muhscină și Bogdan Huțucă. Nu a scăpat nici deputatul Robert Boroianu, despre care a spus că negociază cu PSD funcția de vicepreședinte al CJC pentru Muhscină.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii și-au atins obiectivul: S-au autodistrus la alegerile pentru organizația municipală, pentru candidatul cu adeziunea falsificată. „Dragomir să se ducă să își scrie memoriile!”

„Asistăm la o situație fără precedent: marea masă a membrilor de partid își dorește schimbarea în interior, dar un grup de lideri la ora actuală refuză să audă mesajul electoratului, a membrilor de partid și forțează alegerile interne într-un mod care este nu numai nestatutar dar și ilegal! Aceste alegeri nu sunt despre Chițac, Baisan, Boroianu sau Dragomir. Aceste alegeri sunt despre felul în care electoratul de dreapta va fi reprezentat în continuare! Vreau să fac un apel către conducerea PNL: să ia act de îndată vis-a-vis de ceea ce se întâmplă la Constanța, să oprească procesul de alegeri interne până la găsirea unei soluții, astfel încât să ne recredibilizăm, până nu este prea târziu! Am în vedere aici pe doamna președinte Raluca Turcan, secretarul Cristian Bușoi, dar nu numai: mă adresez și lui Ludovic Orban, Cătălin Predoiu, care și-au anunțat intenția de a prelua frâiele PNL, să ia atitudine! Acești lideri de la centru trebuie să înțeleagă și să oprească acest vals din filiale, să pună interesele PNL deasupra intereselor proprii! Acolo unde putere, dreptatea este de multe ori șubrezită! L-am rugat în mod repetat pe domnul Dragomir să facă alegeri corecte! S-a făcut că nu mă aude! L-am rugat să fie imparțial, după 12 ani de politică, de conducere a filialei, era datoria dânsului să fie un factor de echilibru și un model! Ceea ce s-a întâmplat vineri, la Constanța sau miercuri, la Medgidia, sunt lucruri care nu pot fi tolerate sau girate de un președinte de partid. Îmi pare nespus de rău că lucrurile pe care le spun din decembrie au început să se adevearscă! Am văzut vineri, cum, cu orice preț, s-a încercat premierea unui elev corigent, domnul Muhscină, care a condus campania PNL de la Constanța spre un dezastru în decembrie! Domnul Dragomir nu spune că nu are experiență, rezultate, dar ține să și-l impună la președinția organizației municipale. Mi-a atras atenția programul domnului Muhscină: „Un pas înainte”! Vineri, prin simulacrul de alegeri, PNL a făcut un uriaș pas înapoi! Nu putem să legitimăm un președinte de filială în contextul în care membrii PNL au refuzat să participe la acele alegeri, iar cei prezenți în sală sunt niște anonimi, ale căror adeziuni sunt sub un mare semn de întrebare! Nu putem să fim de acord ca organizația municipală a PNL să fie condusă de un om asupra căruia există suspiciuni întemeiate”, a debutat Baisan în cadrul conferinței.

„Boroianu negociază funcția de vicepreședinte la CJC pentru Muhscină”

Consilierul județean a precizat că Muhscină, după eșuarea obiectivului de la alegerile locale de anul trecut, ar fi avut intenția să părăsească scena politică, pe care proaspăt intrase, numai că actuala conducere a organizației județene l-a „momit” cu alte promisiuni și funcții, printre care cea de la organizația municipală, plusată cu cea de la CJC.

„A venit în politică pentru a prelua președinția CJ, atunci când acest lucru nu a ieșit a vrut să plece din politică. A declarat în cercuri de membri de partid că vrea să se retragă, iar faptul că i s-au promis alte lucruri l-au făcut să rămână. Miza o reprezintă poziția de vicepreședinte la CJC, pe care o negociază! Ce fel de lider este domnul Muhscină care a fost nestatutar lider al consilierilor județeni, care la cea mai importantă ședință a CJC din an, când se stabilesc bugetele, dânsul lipsește din sală, pentru că avea o treabă personală de făcut: să ajungă lider la municipiu! Nu este corect! Poza de vineri din sală ne-a arătat că suntem în situația în care un clan își numește liderul și nu o organizație de partid! Se dorește ca PNL să se îndrepte către un SRL! Nu asta doresc cetățenii! Suntem într-un județ cu foarte mult antreprenoriat, cu foarte multă diversitate, lucruri caracteristice dreptei! Se încearcă să se mușamalizeze lucrurile ca în trecut, fără a se ține cont de faptul că așa ceva nu se mai poate! Peste 300.000 de cetățeni sunt conectați online, circul din interiorul PNL este vizibil! Nu putem continua așa, pentru că ne decredibilizăm! Voi duce până la capăt această luptă pentru recredibilizare! Există un program al unui candidat, al meu, prin care să dau din nou vigoare PNL! (…) Cel mai bun răspuns (privind negocierea funcției la CJC – n.r.) îl poate da deputatul Robert Boroianu. Va dispărea un vicepreședinte!”, a spus Remus Cristy Baisan.

„Vreau dezbatere pe proiecte cu Huțucă. Interne, în public, cum vrea el”

Baisan, în calitate de candidat la șefia organizației județene, își menține invitația lansată contracandidatului său, deputatul Bogdan Huțucă, de a dezbate proiectele pe care le au, chiar și în contextul în care „Huțucă s-a compromis vineri”.

„Asistăm la demonstrații de ipocrizie fără precedent! Discursul liderilor nu este dublat de acțiuni, ba chiar una spun și alta fac! Am solicitat să dăm drumul la dezbateri în interiorul partidului și s-a considerat că asta înseamnă să faci rău partidului! Nu vreau să fac rău, ci bine partidului! Pentru asta, tot timpul pe care îl am disponibil îl dedic acestei activități cu maximă seriozitate! De două săptămâni tot încerc să găsesc un moment în care să prezint programul meu politic, proaspăt, care să entuziasmeze, doar că ceea ce se întâmplă previne o discuție serioasă! L-am invitat pe domnul Huțucă la dezbateri, fie în interiorul partidului, fie în exterior! Tehnocratul Huțucă s-a compromis într-un mod flagrant, vineri, când a girat cu prezența acel simulacru de alegeri. Sunt dezamăgit, aveam alte așteptări. Mi-a fost prezentat ca un om serios, eu încă sper ca până când vor avea loc alegerile la județ să avem timp să facem și aceste dezbateri”, a mai spus Baisan.

Să vină DNA!

Partitura DNA în „vizită” la PNL Constanța s-a tot cântat în ultima perioadă, mai ales în privința chitanțelor care s-ar fi scris pe bandă rulantă, pentru ca organizația județeană să asigure „simulacrul de alegeri” de vineri, de la Casa de Cultură. Baisan a amintit că plângerile curg în toate direcțiile: partid, instanțele judecătorești, chiar și DNA.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii se ambiționează să se autodistrugă? Dragomir: „Chițac vrea să fie vicepreședinte la nivel național” Chițac: „Partidele sunt structuri mafiote, trebuie să intervină DNA”

„Teoretic, alegerile se încheie pe 27 aprilie. Dar, eu nu cred că se vor termina atunci. Nu este nici un secret că s-au depus deja contestații la organele interne ale partidului, la instanțele de judecată și la alte instituții ale statului, care se ocupă de latura penală a aplicării legii! Putem vorbi și de DNA! Acolo unde avem de-a face cu falsuri, dacă există și o componentă materială, poate fi și DNA! (…) Demersuri la București s-au făcut și se mai fac. Știu că luni va avea loc o ședință a unei comisii de implicare la nivel național, unde domnul senator Chițac va avea o expunere vis-a-vis de ceea ce se întâmplă la ora actuală. Până în momentul în care alegerile din organizațiie locale nu se încheie, eu nu am o calitate în care să fac aceste demersuri, dar după data de 8 aprilie…”, a mai spus Baisan.

CITEȘTE ȘI:

Baisan a explodat: „Solicit demisia lui Gheorghe Dragomir și a acoliților săi! Noaptea se scot chitanțe, pentru vicierea rezultatelor la alegeri”

„Mi s-a falsificat adeziunea la partid”

În urmă cu câteva luni, conducerea organizației județene a PNL a considerat că ar trebui să termine definitiv cu vocalul Baisan și a trecut la treabă. Sau, cel puțin, a încercat. În BPJ nu a existat niciodată cvorum, așadar nu se putea vota și, potrivit lui Baisan, s-a încercat falsificarea adeziunii sale la partid!

„Când s-a încercat excluderea mea din partid, adeziunea mea a fost falsificată și s-a încercat să se inducă ideea că aș fi membru al organizației municipale. Un fals atât de grosolan, cum nu s-a mai văzut! Spuneau că m-am înscris la municipiu în 2007, că am fost validat în BPJ în 2012, doar că sunt arondat sau activez în OSV 232 și am încercat să aflu unde este și… este pe str. Rozelor din Mangalia! Eu activez în organizația Limanu, doar că acolo sunt președinte al organizației și nu puteau să îmi ceară excluderea decât prin biroul la a cărui conducere eram! Au fluturat adeziunea pe aici pe la municipiu și au cerut să fiu dat afară din partid! De unde a apărut adeziunea? Era greu de crezut că eu voi iniția excluderea mea din partid și au fabricat o adeziune și au adus-o la municipiu!”, a mai spus Baisan.

„Șeful” IPJ Constanța, Baiazid Memiș, nu are liceul terminat, dar e membru în comisia de cultură a județului!

TOMIS NEWS a relatat și va relata în detaliu modul în care Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța stă drepți în fața celui care dictează în instituție: liberalul Baiazid Memiș. Până la obținerea de către TOMIS NEWS a deciziei instanței judecătorești în privința afacerilor pe care Memiș le coordonează în cadrul instituției pe care o „conduce”, respectiv IPJ Constanța (prilej cu care IPJ va trebui, cu forța, să reînvețe că se află la dispoziția cetățenilor și nu invers), cităm relatarea consilierului județean Remus Cristy Baisan, coleg cu Baiazid Memiș, potrivit căreia acesta s-a numit singur membru în comisia de cultură a Consiliului Județean Constanța, deși nu are nici liceul terminat!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a VI-a): Varza murată a unui consilier liberal „staționează neregulamentar” în beciurile Poliției, printre ascultătorii de telefoane

„Baiazid Memiș este în comisia de cultură, reprezintă PNL în comisia de cultură a CJC! La partid, înainte de ședință, s-a făcut o listă vis-a-vis de poziționările noastre, de cine este unde… eu dacă sunt economist să fiu la investiții, un doctor la sănătate, un investitor la investiții, fiecare unde era pregătit, Memiș era la ONG-uri! În momentul în care am ajuns pe balconul CJC, Baiazid Memiș a făcut o listă, în care s-a pus el la cultură, pe Crușoveau la investiții ș.a.m.d., ca să fim foarte clari! E cel (Memiș – n.r.) fără liceu! Nu poți să faci așa ceva, pentru că se pun oameni în conflicte de interese morale și mi-a zis: „ei sunt mai puțin consilieri județeni decât tine”?”, a spus Remus Cristy Baisan.

Dezastru la Medgidia!

Zilele trecute, liberalul Dumitru Moinescu dezvăluia modul în care s-au desfășurat „alegerile interne” la Medgidia. Fostul primar al municipiului a explicat cum s-a „votat” joi:

„Zi de mare cotitură (sau coteală) în organizația Medgidia. Ieri 30 Martie 2017 în cămăruța din str Tineretului s-a produs marele eveniment ! 59 de vajnici membri ai organizatiei, care numai la fostul PDL număra 321, s-au adunat să aleagă între Ion Gana și Vâlceanu. Au participat vecinii (20 de aldalmasiști care au băut la restaurantul GOVE)  lui Titi Radu, neamurile lui Iordache (Marian Iordache, fost primar Medgidia, în prezent consilier județean – n.r.), frate, cumnată, fiu , fiica și ginerică! Au fost onorați de prezența Fick-neții Sale Dl Dragomir și de deputatul complice la devalizarea IMUM, dl Huțucă! Se constată că nu este îndeplinită condiția de quorum , adică nu sunt în sală 62 de membri. Lipsă 3! Nu se pune, mergem mai departe! La vot! Ion Gana obține 16 voturi! Vâlceanu 43!”, a explicat Moinescu.

CITEȘTE ȘI:

La liberali se lasă cu sânge pe pereți. Chițac: „La Constanța, PNL a făcut tot timpul „tovangă” cu PSD! Alegerile sunt gestionate fraudulos, ilegal!”

Consilierul județean Remus Cristy Baisan a amintit de acest trist eveniment.

„În prim-planul presei pare că are partidul în spate (Dragomir – n.r.)! Un număr limitat de oameni dau impresia, cum a dat Huțucă în acea conferință, că partidul ar fi înrolat în spatele lor! Realitatea este cu totul alta: noi nu avem posibilitatea să ne întâlnim într-un BPJ statutar, pentru că oamenii refuză să gireze actuala conducere! (…) A fost un mod profund viciat de a se face politică: înainte de o campanie electorală se deschidea sediul de partid, cu trei luni înainte. Se mergea pe valul emoțional al momentului și se obținea un rezultat. La finalul acelui rezultat se închidea sediul pentru patru ani, în care activau doar un anumit număr de oameni. În felul acesta s-au distrus organizațiile partidului! (…) Doar 43 de membri ai PNL au avut voie, nu dreptul, să voteze! 43 să voteze într-o organizație municipală… inadmisibil! Nu trebuie să ne ascundem în spatele statutului, este vorba despre moralitate! (…) Cum poți fi un președinte legitim, al unei organizații municipale, ales de 43 de membri?”, a concluzionat Remus Cristy Baisan.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *