Spread the love

Avocatul constănțean Dumitru Bădrăgan este proaspăt membru al Romanian American Business Council, organism elitist care, printre altele, are ca misiune principală sprijinirea investitorilor români care doresc să pătrundă și să se dezvolte pe piața economică americană. Potrivit lui Bădrăgan, zona Clujului conduce plutonul din această perspectivă, însă, în privința Constanței, mai slab reprezentată, zona de interes o va reprezenta anul acesta cea a administrației publice locale.

„Din punctul de vedere al calității de avocat, am responsabilitatea de a promova tot ceea ce înseamnă proiecte românești pentru piața americană și viceversa. Particip la discuțiile pe care le avem, cum ar fi după 20 martie, la Cluj. Pe zona industrială a Clujului este o reacție extraordinar de pozitivă. În jurul datei de 20 martie mergem la Cluj, pentru întâlniri cu investitorii din zonă care trebuie să pătrundă pe piața americană sau care vor să colaboreze cu investitori americani. Din Constanța… ocolim? (râde) Sunt oameni implicați și din Constanța. Vom face o vizită prin prisma relației cu reprezentanții structurilor administrației publice locale într-un viitor apropiat. Cert este că va fi anul acesta!”, a spus Dumitru Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

Romanian American Business Council reunește oameni cu greutate din vârful antreprenoriatului românesc și nu numai, precum președintele operatorului portuar Comvex, Viorel Panait sau fostul Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, gen. (r) Constantin Degeratu. Aspectul negativ al organismului îl reprezintă apartenența milionarului falimentar constănțean Gabriel Comănescu și a mai multor apropiați ai săi, președintele Grup Servicii Petroliere făcându-și un renume mai puțin onorabil în relațiile cu partenerii de afaceri americani.

Romanian American Business Council consideră că România trebuie să accepte globalizarea ca un factor primordial al progresului și al aspirațiilor, mai ales în contextul în care țara noastră este „unul din cei mai mari susținători ai SUA din întreaga lume”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *