Baciu (Sănătate) anunță TREI certificate digitale: Românii vaccinați au CEA MAI MARE inunitate, au decis autoritățile

Este oficial – românii care s-au vaccinat anticoronavirus au cea mai mare inunitate, cel puțin la nivel de certificat digital. Asta pentru că deși aceștia se pot infecta și pot transmite virusul mai departe, valabilitatea certificatului digital în cazul celor vaccinați este de un an de zile.

Pentru cei care s-au vaccinat certificatele sunt valabile până în iunie 2022.  Dacă va fi nevoie să ajustăm datele, o vom face pe baze științifice. Al doilea este de vindecare și e nevoie să avem un test făcut cu nu mai mult de 180 de zile în urmă. Cea de-a treia variantă este prezentarea unui test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore, test care arată că nu avem virusul”, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu.

Autoritățile se așteaptă la ce e mai rău la eliberarea certificatului digital de vaccinare. Din acest motiv a și fost înființat un centru call center, unde românii pot suna pentru a cere diverse sfaturi.

O să avem un call center unde oricine are o problemă poate să sesizeze. Probeleme vor fi sesizate și vor fi distrubuite către autoritățile competente. De exemplu, dacă un om se vaccinează cu a doua doză în România sistemul îl va percepe că e vaccinat doar cu o doză. Deci persoana ne va suna, ne va trimite documenteș și le va compara cineva, astfel încât să fie recunoscute. Se face totul digital. Sunt foarte multe persoane care vor solicita acest certficat. N-aș vrea să fie definitoriu pentru subiectul nostru”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la postul de televiziune Digi24.

Baciu se așteaptă ca site-ul să înregistreze un număr mare de oameni chiar la lansare, acesta fiind și motivul pentru care autoritățile au decis să nu anunțe ora la care îl lansează.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *