Spread the love

Liderii de grupuri parlamentare s-au întâlnit miercuri după-amiază pentru a pune la cale un plan de acțiune după ce ordinea de zi a ședinței a fost respinsă, iar moțiunea de cenzură nu a mai putut fi citită și votată sâmbătă. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei aleși nu au votat. Astfel, după ședința fulger a liderilor grupurilor politice, moțiunea de cenzură a fost citită joi, 3 octombrie și va fi votată joia viitoare!

CITEȘTE ȘI:

Opoziția a acuzat constant în ultimele zile faptul că intenția PSD ca moțiunea de cenzură să fie votată sâmbătă a avut în spate un raționament politic dur: mulți parlamentari sunt plecați, iar numărul necesar de 233 pentru a fi trecută nu ar fi fost atins. Astfel, opoziția a reușit în ședința de miercuri să fixeze votul pentru moțiunea de cenzură pentru săptămâna viitoare, joi.

De partea cealaltă, social-democrații susțin că au dorit să fixeze votul sâmbătă, întrucât… am înțeles că e nenorocire cu „ciuma roșie” și le-am fixat un termen rapid.

CITEȘTE ȘI:

Vineri, conducerea PSD Constanța a organizat, la sediul partidului, conferința săptămânală de presă, la care au participat președintele CJC, vicepreședintele PSD Constanța Marius Horia Țuțuianu; dar și secretarul executiv al formațiunii de la malul mării, Lucian Lungoci; deputatul Radu Babuș – purtător de cuvânt al PSD Constanța și președintele organizației de tineret a PSD Constanța, Nicu Roșu.

Deputatul Radu Babuș s-a arătat convins de faptul că moțiunea de cenzură nu va trece, pentru că nici opoziția nu vrea acest lucru.

„Am înțeles, e mai greu cu munca sâmbătă, am înțeles că „ciuma roșie” e rea, că PSD-ul e nenorocire și crapă țara și trebuie imediat, orice secundă pierdută în acest sens este nenorocire, că nu vin pensii, salarii și le-am dat posibilitatea celui mai scurt timp prevăzut de Constituție: trei zile! Să vină să voteze! Am înțeles că nu e OK în weekend, este o paranteză în timp și nu se iau în calcul nenorocirile cu „ciuma roșie”, aia începe de luni! Începând de luni, s-a stabilit să se voteze joi. Referitor la numărul celor care urmează să voteze această moțiune din partea opoziției, din discuțiile pe care le-am avut – maxim 222 de voturi vor fi. Nu, clar nu (trece – n.r.), nici ei nu vor să treacă! USR a spus că nu vrea la guvernare, o parte din PNL – clar au un conflict deschis Senat – Cameră cu domnul Orban, PRO România ar vrea, dar azi nu, vorbim de mâine… UDMR ar vrea să intre la guvernare, dar se mai gândesc, pentru că Hunor nu ar putea fi într-o relație politică cu cei de la USR, chiar nu îi văd politic… PMP, mă abțin, mi-e greu să îl văd pe liderul PMP la masă cu Victor Ponta… și cu Orban… E un triunghi al Bermudelor, nu știu ce guvernare ar putea să izvorască de aici”, a spus Radu Babuș.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *