Ayatollahul Iranului lansează marele apel către lumea islamică, împotriva Israelului. Și saudiții sunt revoltați – VIDEO

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Occidentul este vinovat de catastrofa umanitară din Gaza și că și-a „pierdut credibilitatea” în fața opiniei publice mondiale. Ayatollahul Iranului a lansat un apel către toate statele islamice să întrerupă relațiile comerciale cu Israelul, informează Al Jazeera.

Oamenii din Gaza au mobilizat conștiința publică prin răbdarea lor. Priviți ce se întâmplă în lume! În Marea Britanie, Franța, Italia și SUA, mulți oameni au ieșit în stradă și au scandat sloganuri împotriva Israelului și a Statelor Unite. Și-au pierdut credibilitatea și, într-adevăr, nu există niciun remediu pentru ei, deoarece nu pot justifica atacul Israelului. Lumea Islamului nu ar trebui să uite că în cazul Gaza au fost SUA, Franța și Marea Britanie care s-au ridicat împotriva poporului asuprit din Gaza, nu doar regimul sionist.“, a declarat Ali Khamenei.

De asemenea, liderul suprem a făcut apel la statele musulmane să înceteze exporturile de petrol și alimente către Israel pentru a opri bombardarea Gaza, a relatat presa de stat iraniană.

ARVE Error: Invalid URL https://www.facebook.com/100089932132872/videos/638952165110547/ in url

Israelul a comis „greșeala” care a dat foc lumii arabe: au reușit să-i supere și pe americani

Arabia Saudită a condamnat miercuri „cu cea mai mare fermitate” bombardamentul israelian asupra unei tabere de refugiaţi din Gaza, care s-a soldat cu zeci de morţi şi a vizat, potrivit Israelului, un comandant al mişcării islamiste palestiniene Hamas, relatează AFP, informează Agerpres.

Regatul Arabiei Saudite condamnă cu cea mai mare fermitate ţintirea inumană de către forţele de ocupaţie israeliene a taberei de refugiaţi Jabaliya din Fâşia Gaza asediată, în care au fost ucişi şi răniţi numeroşi civili nevinovaţi”, a indicat Ministerul Afacerilor Externe saudit pe X (fosta reţea Twitter).

Ministerul Sănătăţii al guvernului condus de gruparea islamistă Hamas în Fâşia Gaza a anunţat marţi că cel puţin 50 de persoane au fost ucise într-o tabără de refugiaţi în urma unui bombardament israelian în partea de nord a enclavei palestiniene. Bombardamentul, al cărui bilanţ final ar putea fi mult mai mare, a distrus cel puţin 20 de clădiri în tabăra de refugiaţi de la Jabaliya, a adăugat sursa citată.

Armata israeliană a confirmat că a bombardat marţi tabăra de refugiaţi din Jabaliya în Fâşia Gaza, afirmând că a ucis acolo un comandant al Hamas care era, potrivit ei, unul dintre responsabilii pentru atacul lansat în Israel de mişcarea palestiniană pe 7 octombrie.

ARVE Error: Invalid URL https://www.facebook.com/100089932132872/videos/3291671274299819/ in url

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, „a subliniat necesitatea de a acorda prioritate siguranţei civililor în cadrul operaţiunilor militare”, în timpul unei convorbiri telefonice avute marţi seara cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a informat Pentagonul. Comunicatul american este emis la câteva ore după bombardarea de către armata israeliană a unui bastion Hamas din tabăra de refugiaţi de la Jabalia, care s-a soldat cu un număr mare de victime civile, pe lângă luptătorii Hamas.

Decizia de a începe comunicatul cu acest mesaj pare să indice disconfortul Washingtonului faţă de atac, deşi acest aspect a fost inclus în fiecare apel de la începutul războiului, notează The Times of Israel. De asemenea, şeful Pentagonului „a confirmat creşterea livrărilor de ajutor umanitar prin punctul de trecere Rafah şi a îndemnat la continuarea progreselor pentru a creşte asistenţa acordată civililor din Gaza”, se arată în comunicat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *