Avocatul Bădrăgan, despre aducerea în țară a lui Mazăre: „Ministerul Justiției este obligat să respecte hotărârile judecătorești”

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost prins de autorități miercuri în Madagascar. Mazăre, condamnat recent într-un al doilea dosar și cu o sentință definitivă într-un prim dosar, a fugit din România, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017 și a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri de mai mulți ani.

În momentul de față, se pun întrebările firești: când și, mai ales, dacă Mazăre va fi adus în țară.

„Trebuie să fie formulată cererea de extrădare privind persoana condamnată în România. Este o obligație a statului român. Legea penală este una care trebuie să producă efecte, respectarea hotărârilor judecătorești înseamnă automat implicarea autorităților statului în identificarea și aducerea în țară a persoanelor condamnate pe teritoriul statului român și care sunt obligate să execute o pedeapsă privatorie de libertate”, a explicat avocatul constănțean, Dumitru Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

În altă ordine de idei, consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, a declarant ă extrădarea lui Radu Mazăre în România poate fi rezolvată ușor, dacă autoritățile de la București vor dori acest lucru, pentru că în țara sa noul președinte este ferm împotriva corupției. Radu Mazăre a fost arestat pentru șase zile în Madagascar, aceasta fiind procedura până sunt făcute toate actele și apoi să fie luată în calcul extrădarea fostului primar al Constanței.

Vor reuși autoritățile să se miște într-un timp atât de scurt?

„Având în vederea mediatizarea cazului, cred că se vor mișca, Ministerul Justiției are capacitatea să formuleze toate cererile către statul malgaș, autoritățile din Madagascar. Mai ales că Mazăre era dat în urmărire prin Interpol, deci sunt documentele la dispoziție. Nu seamănă cazul cu cel din Marea Britanie, să stai atât de mult, acolo era mandat de arestare preventivă a lui Adamescu, aici e altă situație”, a mai spus Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*