Aviz FAVORABIL în Comisia pentru drepturile omului: Violatorii copiilor NU mai pot scăpa de închisoare

Senatorul USR Anca Dragu scrie pe Facebook că proiectul său de lege, iniţiat împreună cu Monica Berescu, Oana Ţoiu şi Andrei Lupu, prin care violatorii copiilor să nu mai poată scăpa de închisoare, a primit aviz favorabil în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor. Anca Dragu spune că a prevăzut în acest proiect de lege ca violatorii copiilor să nu mai poată scăpa de închisoare.

Violul e viol şi trebuie pedepsit ca atare. Fără artificii de încadrare a faptei, fără pedepse cu suspendare, fără justificarea că un copil de 12 sau 13 ani şi-a dat consimţământul pentru un act sexual, fără ipocrizie!”, afirmă senatoarea USR.

Fostul preşedinte al Senatului afirmă că s-au strâns 100.000 de semnături la petiţia Declic care susţine acest proiect de lege şi, chiar şi aşa, drumul până la intrarea în vigoare este anevoios şi presărat cu multe orgolii politice.

Am văzut că este mai important pentru politicienii puterii să înfunde proiectele opoziţiei decât să pună umărul la îmbunătăţirea legilor acestei ţări. Cu toate acestea, sper ca avizul de azi să fie drumul către responsabilitatea parlamentarilor de a-i proteja pe copiii noştri de violatori”, mai spune Anca Dragu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *