Avioanele F-16 românești au simulat LUPTE aeriene cu avioane americane F-15 la Marea Neagră

Piloții români de F-16 au exersat lupte aeriene cu piloții americani de F-15 în cadrul unui exercițiu militar comun desfășurat în aceste zile în zona Mării Negre în România, Bulgaria și Grecia, informează Centrul de Comandă al Forțelor Aeriene NATO. Exercițiul militar , intitulat „Castle Forge”, va continua să se desfășoare în următoarele săptămâni. 

Statele Unite își reafirmă angajamentul pentru apărarea colectivă și interoperabilitate în rândul aliaților NATO, în regiunea Mării Negre, prin operațiunea Castle Forge. Avioane americane de vânătoare F-15 Strike Eagle de la baza forțelor aeriene Seymour Johnson din Carolina de Nord au efectuat antrenamente împreună cu forțele aeriene elene, bulgare și române. În România, avioanele F-15E Strike Eagle au fost dislocate la Baza 86 Aeriană Borcea”, se arată într-un comunicat al ambasadei SUA postat pe pagina de Facebook a instituției.

Conform MApN, piloții români au realizat mai multe misiuni „în zona Mării Negre” alături de partenerii americani dar și canadieni, care asigură în prezent poliția aeriană la Marea Neagră.

Exerciţiul are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri”, conform MApN.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Avioanele F-16 românești au simulat LUPTE aeriene cu avioane americane F-15 la Marea Neagră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *