Avioane de luptă ale Rusiei au HĂRȚUIT o fregată olandeză în Marea Neagră!

Ministerul olandez al Apărării a declarat marţi că avioane de vânătoare ruseşti au hărţuit pe 24 iunie în Marea Neagră o fregată a forţelor navale olandeze, relatează Reuters. Potrivit ministerului olandez, avioanele militare ruse au simulat atacuri asupra fregatei Evertsen şi i-au bruiat acesteia sistemele de comunicaţii. Aceste acţiuni au durat cinci ore în data de 24 iunie şi ele „sunt contrare dreptului de liberă utilizare a mării”, notează Ministerul olandez al Apărării în declaraţia sa. Nava olandeză naviga împreună cu grupul naval britanic, care atunci patrula în zonă.

Ministrul olandez al apărării, Ank Bijleveld-Schouten, a calificat acţiunea Rusiei drept „iresponsabilă”. „Evertsen avea tot dreptul să navigheze acolo. Nu există nicio justificare pentru astfel de acte agresive, care cresc inutil riscul de accidente”, a explicat titulara Ministerului olandez al Apărării. Ea a mai spus că ţara sa va discuta despre acest incident cu Rusia, la nivel diplomatic.

Fregata Evertsen participă la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 21”, organizat de forţele navale ale Statelor Unite ale Americii şi cele ale Ucrainei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în raioane de instrucţie terestre din zona Odessa.

Avioanele militare ale Rusiei au efectuat joi manevre periculoase în Marea Neagră, în apropierea fregatei Evertsen. Aeronava a zburat în mod repetat periculos de jos și aproape de navă, efectuând atacuri simulate. În timpul acestor hărțuiri, HNLMS Evertsen se afla în apele internaționale”, a transmis pe Twitter Ministerul Apărării din Olanda.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Avioane de luptă ale Rusiei au HĂRȚUIT o fregată olandeză în Marea Neagră!

  • miercuri, 30 iunie 2021 la 19:17
    Legătură permanentă

    Rusia face experimente direct pe ținte, de câte ori intră nave și avioane NATO în apropierea lor. Mai bună pregătire ca asta nici nu există, să faci antrenament direct pe posibilul inamic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.