Averea lui IPS Teodosie a EXPLODAT în ultimii patru ani: Salariu cât al președintelui Iohannis și proprietăți de milioane

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este unul dintre cele mai controversate personaje din istoria recentă a Bisericii Ortodoxe Române. În ultimul an a ieșit adesea în evidență prin sfidarea normelor sanitare impuse de pandemia de COVID-19, poziționându-se contra statului. Este cunoscut și pentru averea lui, mai ales pentru complexul de lux de la Dorna Arini. Unul dintre cele mai luxoase complexuri bisericești din România este cel care a pornit de la o moștenire primită de Teodosie, un hectar de pământ la Dorna Arini. Ulterior, oamenii bisericii au cumpărat alte loturi de la localnici.

În prezent, complexul este ridicat pe o suprafață de peste 20 de hectare și este finanțat majoritar din fonduri alocate de Secretariatul de Stat pentru Culte. Inițial, s-a construit o biserică. Acum sunt ridicate un hotel de 3 stele, spații de producție, sala de conferințe, restaurant și bază de tratament balnear.

Complexul de la Dorna Arini

Mânăstirea din Arini i-a cedat lui Teodosie, în 2010, un hotel, două case și 19 hectare de teren. IPS Teodosie este directorul școlii doctorale de teologie din cadrul Universității Ovidius, din Constanța. Declarațiile lui de avere din intervalul 2017-2020 sunt publice și se poate observa cum, de-a lungul celor patru ani, nu numai că au aparut terenuri declarate, ci și veniturile sale au crescut substanțial. În declarația de avere completată în 2017, pentru anul fiscal 2016, Teodosie nu deținea nimic.

Veniturile sale anuale erau de 116.894 de lei ca arhiepiscop, adică aproximativ 9.741 de lei pe lună, la care se adăugau 150.115 de lei de la Facultatea de Teologie, adică circa 12.509 lei pe lună. În anul următor lucrurile nu se schimbă foarte mult, dar în declarația de avere completată în 2019, pentru anul fiscal 2018, apar proprietățile. Teodosie declara atunci un teren intravilan la Techirghiol, obținut în 2014, prin donație, de 700 de metri pătrați, alături de un teren pășune la Vatra Dornei, de 2.6 hectare, obținut prin cumpărare, unde nu specifica anul dobândirii. În același an notează și două datorii la bancă, care însumează 144.000 de euro. Declara și banii pe care îi avea în bancă, fiind vorba despre 117.076 de lei.

Creștere de venituri

Veniturile sale anuale cresc substanțial. Teodosie câștiga 104.581 de lei ca profesor la Universitatea Ovidius, 26.503 lei ca director al școlii doctorale și 161.064 de lei ca arhiepiscop. Ultima declarație de avere disponibilă este cea completată în 2020, pentru anul fiscal 2019, an în care scapă de datorii. Avea în bancă circa 39.435 de euro și 78.485 de lei, iar veniturile sale anuale au fost majorate din nou. Astfel, câșiga 158.019 de lei de la Universitatea Ovidius, adică aproximativ 13.168 de lei pe lună, la care se adaugă 176.304 lei de la Arhiepiscopia Tomisului, adică aproximativ 14.692 de lei pe lună.

Practic, IPS Teodosie câștiga în acea perioadă, doar din activitățile desfășurate ca arhiepiscop, aproape cât câștiga și Klaus Iohannis, președintele României, care avea un venit anual, în aceeași perioadă, de 179.735 de lei, adică aproximativ 14.977 de lei pe lună.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Averea lui IPS Teodosie a EXPLODAT în ultimii patru ani: Salariu cât al președintelui Iohannis și proprietăți de milioane

 • vineri, 12 martie 2021 la 17:14
  Permalink

  Buna seara ,ma numesc Ana Barbu ,sant din piatra- Neamt ,adaug parerea mea nelinistita .Epiepiscopul TEODOSIE ,NU CUNOASTE BIBLIA unde scrie AJUTA-TI APROAPELE TAU ,dar sant de vina CINE DORNEAZA BISERICII deoarece SANT FAMILII SARACE Care NU AU UNDE DORMI si TRAI .Facea O CANTINA SOCIALA si CASE SOCIALE ,O SCOALA SOCIALA ,UN DISPENSAR unde COPII ORFANI SI SARACI SA AIBA CONDITII DE VIATA si TRAI .Tot la BIBLIE scrie ca Domnul nostru ISUS HRISTOS a fost sarac si nu a cerut la nimeni sa ii dea terenuri si banii ,dar DUMNEZEU se roaga pentru noi fara sa ceara nimic de la noi decat sa ne rugam si sa avem credinta . Parintele IUSTIN PARVU de la Manastirea PETRU – VODA ,Judetul NEAMT avea construit UN AZIL de BATRANI unde erau peste 60 persoane si UN DISPENSAR cu MEDICI si INFERMIERE calificate ,apoi UN INTERNAT pentru copii ORFANI si SARACI care erau dusi cu microbuzul platit din donatiile oamenilor . O CANTINA SOCIALA unde erau maicutele si persoanele care ramaneau la slujbele a SFANTULUi MASLU noaptea la orele 24 .Trimetea pachete la FAMILIILE SARACE si lemne de fos la familiile cu multi copii .Parintele Iustin Parvu DADEA DISPOZITII La SLUJBELE FACUTE DE DANSU ca CINE POATE SA AJUTE FAMILIILE NEVOIASE din NEAMT cat si din alte JUDETE .Eu am muncit in strainatate si eram mana dreapta al parintelui deoarece mergeam la dumnealui cu masina incarcata cu alimente si haine pentru copii ,iar parintelui ii duceam bomboane de menta moi ,sucuri din pulpe de fructe ,ciorapi ,ismene ,flanele flausate si prajituri cu fructe .Stateam la masa impreuna si calculam cheltuielile si banii care ii donam de 500 euro .Am fost BINECUVANTATA de Parintele IUSTIN PARVU ,DUMNEZEU sa il ajute a purta CRUCEA SA IN DRUMUL spre RAI .Ce a facut Parintele IUSTIN PARVU – NU SE COMPARA CU NICIUNUL din ROMANIA cat si din STRAINATATE ,DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE ,Amin

  Răspunde
  • sâmbătă, 13 martie 2021 la 07:13
   Permalink

   Nu e bine sa judeci!Mai ales in necunoștință. L-am cunoscut pe părintele Iustin .Si Teodosie face milostenie dar nu se lauda,face bine la mulți oameni.despre salarii si venituri …Teodosie are ore in învățămîntul teologic si munceste ,IOHANIS schiaza si se plimba pe banii bugetului la Sibiu .Diferenta de la cer la pamint

   Răspunde
 • miercuri, 10 martie 2021 la 06:17
  Permalink

  Paraziții banului public. Nimic nou.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.