Spread the love

Fostul prefect al județului Constanța, Ioan Albu, a fost condamnat pentru ucidere din culpă de către magistrații Judecătoriei Medgidia, în urma încheierii unui acord de recunoaștere. Astfel, Albu a primit, pe 2 septembrie, 3 ani cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul prefect, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Amintim că, la data de 16.02.2020, în jurul orelor 19:15, Ioan Albu, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A., de 44 de ani. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A..

Pe 20 februarie, Albu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ulterior, fratele victimei, afacerist în Adamclisi, a spus că rudele fostului prefect au încercat să le ofere 100.000 de euro.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *