Spread the love

Primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie, dorește demiterea Consiliului Local. Certurile nu se mai opresc în respectivul oraș la nivel administrației care, astfel, a ajuns în blocaj.

La sfârșitul lunii trecute, Vrabie a înștiințat Primăria Constanța că dorește să picheteze Instituția Prefectului, începând de luni, 5 noiembrie, în fiecare zi, timp de o lună, eveniment la care ar participa aproximativ 500 de persoane. Scopul inițiativei l-ar reprezenta „refuzul Instituției Prefectului de a soluționa cererile” primarului de la Medgidia, ca urmare a faptului că „peste 25% dintre cetățenii cu drept de vot” și-au dat acordul pentru organizarea referendumului de dizolvare a Consiliului Local Medgidia.

Confruntați cu asediul surprinzător al lui Vrabie, reprezentanții prefecturii au găsit buba în demersul primarului: procentul de 25% ar fi umflat prin semnături nevalide. Anunțul de vineri al Instituției Prefectului îl pune pe Vrabie într-o ipostază jenantă și care ridică serioase semne de întrebare privind modul în care primarul de la Medgidia înțelege legislația.

Răspunsul Instituției Prefectului Constanța:

În data de 13.07.2018, prin adresa nr. 17668, primarul municipiului Medgidia, în calitatea sa declarată de  inițiator al referendumului prin care este vizată dizolvarea Consiliului Local, a înaintat Instituției Prefectului- Județul Constanța  lista cuprinzând un număr de 10.378 de cetățenia cu drept de vot de pe raza municipiului Medgidia. De asemenea, prin această adresă era precizat că numărul solicitanților depășește procentul legal de 25% necesar pentru organizarea referendumului. Ulterior, Instituția Prefectului a primit sesizări prin care corectitudinea datelor cuprinse pe aceasta lista si a metodei de întocmire a acesteia erau contestate. 

Prin natura responsabilităților legale, la care se adaugă suspiciunile de incorectitudine semnalate, prefectul a solicitat verificarea datelor de pe lista respectivă instituțiilor abilitate prin lege pentru acest gen de activități- Autoritatea Electorală Permanentă, IPJ Constanța și Directia Generală de Evidența a Persoanelor Constanța. Procesul de verificare a datelor incluse în listă este extrem de minuțios și, ca urmare, de durată. 

         Concluziile acestor verificări evidențiază următoarele: 

 • totalul solicitanților înscriși în lista este de 10.407
 • o persoană are mandat de urmărire generală emis pe numele său
 • 38 persoane figurează ca fiind decedate înainte de data întocmirii listei 
 • 11 persoane figurează ca fiind decedate după data întocmirii listei
 • 14 persoane au domiciliul schimbat după data întocmirii listei
 • 52 persoane figurează ca având domiciliul schimbat înainte de data întocmirii listei
 • 796 persoane figurează în Registrului Național de Evidență a Persoanelor cu un alt act de identitate valabil la momentul întocmirii listei
 • 189 persoane nu au putut fi identificate în Registrului Național de Evidență a Persoanelor
 • 743 persoane figurează în listă cu documente de identitate aparținând altor persoane
 • 5 persoane nu au putut fi identificate datorită scrisului ilizibil
 • 9 persoane nu au certificat prin semnatură datele înscrise
 • pentru 36 persoane au fost identificate diverse neconcordanțe (10 persoane au semnat de doua ori, 1 persoană este minor etc. ) 

În considerarea confirmării unor suspiciuni de nelegalitate, prefectul a solicitat organelor judiciare abilitate  să continue, cu celeritate, verificările asupra aspectelor sus-menționate.

CITEȘTE ȘI:

A reușit să enerveze pe toată lumea. „Vrabie pune în pericol o investiție de 600 de milioane de euro”. Moinescu ia în calcul să acționeze în Justiție; Iordache, șocat, dar cu conștiința împăcată

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *