Avantaj pentru Florin Cîțu: Congresul PNL va fi… ONLINE

Congresul PNL va avea loc în data de 25 septembrie, dar, cel mai probabil, va fi un Congres atipic, asta pentru că delegații care vor alege între Ludovic Orban și Florin Cîțu vor participa online. Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune Guvernului un nou set de măsuri de relaxare, care ar putea intra în vigoare de la 1 august. Printre acestea se numără și restricții la organizarea de evenimente în spații închise, cu participarea a maxim 150 de persoane:

Art.7 – (1) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea de conferințe în spații închise, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”.

Situația este una foarte probabilă, având în vedere că toți speciliștii în sănătate prognozează o creștere a cazurilor de Covid-19, până în luna septembrie. Din punct de vedere politic, această măsură va schimba jocurile. Dacă la alte evenimente de acest tip de formau „Cooperativele” și înțelegeri ad-hoc între participanți, la un congres desfășurat online va exista un control mult mai puternic al președinților de filială asupra delegaților. Cel mai probabil, delegații din fiecare județ se vor strânge într-o sală și vor participa online la lucrările Congresului. În acel punct intră în scenă liderii de filiale, care s-ar putea asigura mult mai ușor de faptul că oamenii respectă înțelegerile făcute cu cei doi candidați.

Liderii PNL discută și o variantă pentru desfășurarea Congresului în formatul „față în față”, doar că este extrem de dificil, dacă numărul cazurilor va crește.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *