Avalanșa declarațiilor de Unire continuă! 17 localități din Republica Moldova au ales România

Încă trei localități din Republica Moldova au votat Unirea cu România prin decizii ale Consiliului Local. Astfel, numărul localităților care aleg România ajunge la 17. Deciziile vor continua în zilele, săptămânile și lunile următoare.

Nu mai puțin de 17 primării de peste Prut sunt până în prezent semnatare a Declarației de Unire, în care reprezentații aleși ai comunităților își exprimă fără rezerve intenția de reîntregire a neamului prin Unirea cu România. În afară de acestea, mai sunt și alte localități unde atât primarul, cât și mulți dintre cetățeni  semnează pentru Unire, acesta fiind și cazul Sadovei, satului de baștină a președintelui Igor Dodon.

Potrivit platformei unioniste Acțiunea 2012, în următoarele săptămâni, alte zeci de localități vor semna astfel de declarații, totul culminând cu manifestația de Unire din 25 martie de la Chișinău, unde se vor aduna cel puțin 100.000 de oameni în Piața Marii Adunări Naționale.

„Sunt zile istorice pe care le trăim. E încurajator pentru mișcarea unionistă acest gest al primarilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova de a-și arăta dorința de Unire. Facem un apel către Președinție, Guvern și Parlament să răspundă cu dragoste fraților noștri care vor să se unească cu Țara, întocmai ca acum 100 de ani”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

CITEȘTE ȘI:

O localitate din nordul Republicii Moldova a votat o Declarație de unire cu România!

Alianța pentru Centenar salută deciziile primăriilor și îi asigură pe semnatari că sunt așteptați acasă și că organizațiile componente vor depune toate măsurile necesare ca vocea lor să se facă auzită în rândul clasei politice de la București. 

Lista localităților care au votat Unirea, până în acest moment / localitate (raion):

 1. Parcova (Edineț);
 2. Ulmu (Ialoveni);
 3. Bardar (Ialoveni);
 4. Ruseștii Noi (Ialoveni);
 5. Puhoi (Ialoveni);
 6. Văsieni (Ialoveni);
 7. Feștelița (Ștefan Vodă);
 8. Opaci (Căușeni);
 9. Gotești (Cantemir);
 10. Săseni (Călărași);
 11. Nişcani (Călăraşi);
 12. Sărătenii Vechi (Teleneşti);
 13. Grătieşti (Chişinău);
 14. Boghiceni, (Hânceşti);
 15. Codreanca (Străşeni);
 16. Floreni (Anenii Noi);
 17. Tărşiței (Teleneşti).
DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *