Av. Iulian Urban LOVEȘTE din nou: Carantinarea lui Arafat la revenirea din Grecia, ANULATĂ în instanță

Familia av. Iulian Urban a obținut vineri în instanță anularea deciziei de carantinare abuzivă la care a fost supusă miercuri, la întoarcerea din Grecia. Reprezentați legal de av. Emilian Horciu, cei 4 români au dat în judecată DSP Giurgiu pentru a contesta carantinarea lor abuzivă la întoarcerea în țară, ei fiind perfect sănătoși și deținători de teste cu rezultat negativ la noul coronavirus, arată activenews.ro.

Decizia instanței a fost pronunțată vineri: „Admite contestația formulată de petenții Urban Iulian, Urban A., Urban M. și Urban A. în contradictoriu cu intimata Direcția de Sănătate Publică Giurgiu. Anulează decizia de confirmare a carantinării (…). Obligă intimata la plata către petentul Urban Iulian a sumei de 500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătorie Buftea, postată vineri pe portalul instanțelor de judecată din România.

Reprezentanții DSP Giurgiu i-au acostat pe cei 4 miercuri, în vama Giurgiu, pe când aceștia se întorceau din concediul petrecut în Grecia și, în baza unei decizii a CNSU anulate de Înalta Curte de Casație și Justiție, le-au întocmit decizii de carantinare timp de 14 zile, tratându-i implicit ca pe niște bolnavi prezumtivi și sugerându-le să-și demonstreze starea de sănătate apelând la testarea PCR pusă la dispoziție contra cost chiar în apropierea vămii de o clinică privată. Refuzând acest șantaj care avea de a face mai degrabă cu finanțele decât cu epidemiologia, membrii familiei Urban au fost puși cu pixul pe hârtie în carantină timp de două săptămâni. Acest abuz nu doar că le încalcă drepturile fundamentale, dar vădește o complicitate a Poliției de Frontieră, Direcției de Sănătate Publică și firmei private OK Medical întru realizarea de foloase necuvenite pe spinarea românilor care trec prin vamă. Se înțelege că această practică este generalizată la punctul de trecere a frontierei din Giurgiu, iar nu o întâmplare izolată, după cum reiese din contestarea în instanță a măsurilor.

La controlul vamal, agentul principal Anghel Bogdan de la Politia de Frontiera, ne-a ridicat cartile de identitate si pasapoartele, si fara acordul nostru, si fara motiv legal, ni le-a dus si lasat pe o masuta langa o ghereta neinscriptionata, unde se aflau doi angajati ai DSP Giurgiu, impunandu-ne sa nu parasim Punctul Vamal Giurgiu pana ce nu ne vor fi emise decizii de CARANTINARE. (…) Dupa peste o ora si jumatate de asteptare la o coada cu zeci de persoane tinuti in picioare in bataie de joc, la gramada [daca tot vorbim de „‘risc epidemiologic ridicat”‘], am vazut ca doi angajati ai DSP Giurgiu : UDRESCU DENISA si BUCUR EDUARD, imbracati in tinute de strada, completau pe o masuta, fara nici un fel de masura de igiena, fara sa poarte masti, fara sa foloseasca dezinfectanti [daca tot vorbim de „risc epidemiologic ridicat”] niste declaratii trase la XEROX si care NU AVEAU NUMAR DE INREGISTRARE, si doar o stampila a DSP GIURGIU, prin care, in mod abuziv, ilegal si discriminatoriu, dispuneau asa-zisa „carantinare” a persoanelor nevaccinate care, desi nu prezentau nici un fel de simptome, erau totusi indrumati prieteneste la „Ok Medical este aici in vama, faceti repede testele si gata ati scapat”….. (…) Cei doi angajati si DSP Giurgiu au completat patru hartii trase la XEROX din care au REFUZAT sa ne dea un exemplar, astfel incat in mod justificat noi am REFUZAT SA LE SEMNAM, spunand angajatii DSP Giurgiu ca „carantinatii cu covid nu primesc copia deciziei de carantinare” [desi le-am cerut sa ne spuna cum isi permit sa ne spuna ca avem covid, ca noi suntem perfect sanatosi].  (…)Practic, timp de doua ore am fost in MOD ABUZIV si ILEGAL si prin abuzul in serviciu al angajatilor Bucur Eduard si Udrescu Denisa de la Dsp Giurgiu, impiedicati sa ne continuam calatoria, fara motivare, prin retinerea prin forta a actelor noastre de identitate, spunandu-ni-se mereu cu martori ca daca mergem repede la OK Medical din vama si dam „repede 1400 lei”  [ 1400 lei !!!!!] ne facem testele si gata scapam, angajatii DSP Giurgiu aratand ca niste veritabili agenti de marketing si vanzari ai firmei private OK Medical…”, a reclamat familia av. Urban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

4 comentarii la „Av. Iulian Urban LOVEȘTE din nou: Carantinarea lui Arafat la revenirea din Grecia, ANULATĂ în instanță

  • marți, 14 septembrie 2021 la 13:41
    Legătură permanentă

    Felicitări cât m-ai mulți să facă asta ar fi grozav ,suntem imbatati cu apă rece tot timpul. Desteaptate națiune!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *