Autoritatea Navală Română a lansat proiectul „Siguranţa transportului naval pe sectorul comun româno – bulgar al Dunării”

Autoritatea Navală Română a lansat, marți, proiectul Danube Safety Net – „Siguranţa transportului naval pe sectorul comun româno – bulgar al Dunării prin îmbunătăţirea răspunsului în cazul situaţiilor de urgenţă cu ajutorul cooperării transfrontaliere”.

Potrivit Autorității Navale, proiectul se derulează sub auspiciile Programului INTERREG VA, Cooperare Regională Transfrontalieră România – Bulgaria, cu două instituții partenere, Autoritatea Navală Română și  Administrația Maritimă din Bulgaria și reprezintă rezultatul unor ani de colaborare comună, misiuni desfășurate în mod obișnuit și activități bilaterale în bazinul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea și în regiunea de cooperare transfrontalieră România – Bulgaria.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR, Axa prioritară 1 -”O regiune bine conectată, 13% contribuție națională și 2% contribuție proprie.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea siguranței navigației pe întreaga lungime a fluviului Dunărea ce se întinde între România și Bulgaria, prin dezvoltarea unui sistem comun de informare geografică pentru situații de urgență.

Din punct de vedere al obiectivelor sale, proiectul DANUBE SAFETY NET se va dezvolta ca o continuare a proiectelor IRIS Europe, RIS și IRIS Europe II.

Proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni (2018 – 2021) și un buget total de 5.640.627,11 €, distribuit astfel:

  • 3,017,322.29 € EAMA, reprezentând 53,50% și
  • 2,623,304.82 € ANR, reprezentând 46,50%.

Prin implementarea acestui proiect se va realiza o mai bună coordonare a acțiunilor de salvare a celor două instituții, se vor dezvolta instrumente IT de schimb de informații și coordonare care vor îmbunătăți comunicarea și sincronizarea în acțiunile de intervenție în situații de urgență, vor fi îmbunătățite capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare și se vor scurta timpii de reacție la evenimente.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *